Stiri de ultima ora

Show-ul Hollywood Vampires: rock și artificii; Alice Cooper: Data viitoare venim după sângele vostru (GALERIE FOTO)

Show-ul Hollywood Vampires: rock și artificii; Alice Cooper: Data viitoare venim după sângele vostru (GALERIE FOTO)
Cultura
Super-grupul The Hollywood Vampires, care îi include pe Alice Cooper, Joe Perry și Johnny Depp, a adus un omagiu rock-ului clasic, în concertul de luni, de la București, unde a cântat hituri ale trupelor The Who, T Rex, The Doors și Beatles.

Lista melodiilor a fost completată, la finalul spectacolului de aproape două ore, cu "Happy Birthday", cântată de miile de spectatori lui Johnny Depp, care pe 9 iunie împlinește 53 de ani.

Omagiile aduse lui Depp nu s-au oprit aici. Înainte de show, la intrarea în spațiul de concert din zona Romexpo, se regăseau spectatori costumați și coafați precum personajele interpretate de celebrul actor: Jack Sparrow — din "Pirații din Caraibe" — sau Edward Mâini-de-foarfece — personajul creat de regizorul Tim Burton.

De altfel, Tim Burton a fost alături de trupă la București după ce, anterior show-ului, a vizitat cu muzicienii Castelul Bran.

În costumație gotică și cu mișcări de lord, Alice Cooper a fost maestrul de ceremonii al spectacolului care a început cu un foc de artificii. Pe celebra temă muzicală ce introduce filmele studiourilor 20th Century Fox, au rulat, pe plasmele de lângă scenă, fotografii cu mari nume ale rock-ului, printre care Jimi Hendrix și Jim Morrison, amintind că The Hollywood Vampires aduc un omagiu muzicienilor care au murit din cauza excesului, în anii 70.

Prima piesă a serii a fost "Raise the Dead", iar, după coverul trupei T Rex, "20th Century Boy", Alice Cooper a simțit nevoia să reamintească personajul mitic din numele trupei.

"În seara asta vă vrem urechile, mai târziu vă vrem beregata", a spus artistul. Au urmat coverurile trupei The Who — "Pinball Wizard" și "My Generation". În lista artiștilor omagiați de trupă s-a regăsit și Jimi Hendix, despre care Alice Cooper a spus, înainte de "Manic Depression", că a fost "un vampir".

Setlistul de la București a inclus piese de David Bowie ("Rebel Rebel"), The Doors ("Five to One", "Break On Through") sau Beatles ("Come Together"), dar și titluri originale ale trupei — "As Bad as I Am".

Alice Cooper a amintit originile numelui trupei: "frăția" alcoolului dintre artiști. A povestit de celebrul "The Rainbow Room", un spațiu al excesului pentru muzicieni care au și murit din cauza acestei pasiuni . "Eu sunt ultimul vampir supraviețuitor", a adăugat artistul, înainte de "My Dead Drunk Friends".

La "Stop Messin Around", cover după Fleetwood Mac, Joe Perry și-a arătat virtuozitatea nu doar muzicală, ci și pe cea coregrafică, cântând cu chitara în spatele cefei, în uralele spectatorilor.

Îmbrăcat într-o cămașă albă, cu mâneci cusute — asemănătoare unei cămăși tradiționale românești — o vestă neagră, bijuterii, eșarfă și o bască stil "Gavroche", Johnny Depp a cântat impasibil la chitară, cu o eternă țigară în colțul gurii. Fiecare apariție a sa pe plasmele de lângă scenă aducea ovații prelungi din partea publicului.

Bis-ul a cuprins celebrul "School s Out" cu inserturi din "Another Brick in the Wall" al celor de la Pink Floyd.

"Pe tipul ăsta l-am găsit pe lângă castelul lui Dracula", a spus Alice Cooper, la finalul show-ului, când a venit rândul lui Depp să fie prezentat "oficial". De altfel, în încheiere, Cooper i-a rugat pe spectatori să îi cânte "La mulți ani" starului hollywoodian, care a primit și un tort pe scenă.

"Mulțumim, data viitoare venim după sângele vostru", a promis Alice Cooper, punând "punct" unui show cu hituri, artificii și baloane uriașe.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus