Stiri de ultima ora

Sezonul Franţa-România din cadrul FITS, peste 20 de manifestări culturale

Sezonul Franţa-România din cadrul FITS, peste 20 de manifestări culturale
Cultura
Ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, va efectua o vizită la Sibiu, în perioada 14-16 iunie 2019, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), unde peste 20 de manifestări culturale sunt înscrise în cadrul Sezonului Franţa-România, a anunţat Ambasada Franţei.

Actualizat: 14.06.2019 - 21:17

Diplomatul francez va participa, sâmbătă, la o conferinţă pe tema Sezonului Franţa-România din cadrul FITS. 

,,Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc anul acesta sunt genericul ÂŤ Arta de a dărui Âť, motto care pune în valoare şi un al doilea context foarte special - Sezonul Franţa-România, care îşi doreşte să dăruiască celor două ţări ale noastre de o oportunitate de a-şi reînnoi legăturile şi a da o nouă dinamică relaţiei lor. În Franţa, unde s-a desfăşurat prima parte a Sezonului, publicul a avut ocazia de a descoperi şi de redescoperi numeroşi artişti români şi de a privi România dintr-o nouă perspectivă. În România, Sezonul vine cu un program eclectic, care îşi doreşte să prezinte Franţa contemporană şi dinamică, şi să susţină francofonia", a declarat Michele Ramis.

Ambasadoarea Franţei va asista, totodată, la spectacolul "Izvorul dansului / Session - Colin Dunne & Sidi Larbi Cherkaoui", o colaborare între doi artişti originari din Irlanda, respectiv Belgia.

În continuarea vizitei sale, Michele Ramis îl va întâlni duminică 16 iunie pe Clement Dazin, renumit artist de circ francez al trupei "Humanoptere".

Participarea franceză în cadrul FITS va fi completată de o prezenţă inedită a Institutului Francez din România, în perioada 20-22 iunie.

"Fix la FITS" este numele programului conceput de Institutul Francez, care va propune publicului larg o serie de activităţi interactive şi de informare, pornind de la proiecte desfăşurate în domenii variate, precum cooperarea artistică şi culturală, educativă şi universitară.

Secţiunea dedicată Sezonului din cadrul FITS 2019 include opt spectacole de teatru, 12 spectacole în aer liber, o expoziţie şi un concert.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din România, cu o tradiţie de peste 25 ani. FITS reprezintă, dincolo de o celebrare a artelor, o îmbinare perfectă între teatru, dans, circ, circ contemporan, operă, film, carte, expoziţie şi muzică.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus