Stiri de ultima ora

Serialul SpongeBob Pantaloni Pătrați a fost catalogat drept violent și rasist , de Holly M. Barker, o profesoară universitară din Washington

Serialul  SpongeBob Pantaloni Pătrați  a fost catalogat drept  violent  și  rasist , de Holly M. Barker, o profesoară universitară din Washington
Cultura
Serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați/ SpongeBob SquarePants" a fost numit "violent" și "rasist" de Holly M. Barker, o profesoară universitară din Washington susținând că acesta normalizează și încurajează colonizarea populațiilor indigene, potrivit nme.com, potrivit MEDIAFAX.

Acuzația profesoarei se fundamentează pe orașul Bikini Bottom din universul fictiv, unde personajul SpongeBob trăiește.

Holly Barker susține că orașul Bikini Bottom din universul fictiv este inspirat de un recif de corali din atolul Bikini, aflat în zona Insulelor Marshall, Oceanul Pacific.

În timpul Războiului Rece, oamenii nativi din atolul Bikini au fost mutați pentru ca armata americană să poată efectua teste nucleare în regiune.

Astfel, în anul 1946, Statele Unite ale Americii au efectuat doua teste nucleare în zonă, menite să analizeze expunerea la radiații. În următoarele cinci decenii, peste 1000 de teste nucleare au fost realizate de S.U.A. în regiune.

"SpongeBob Pantaloni Pătrați și prietenii lui joacă un rol în normalizarea colonizării tărâmurilor indigene și eliminării oamenilor din atolul Bikini, de pe tărâmul lor nonficțional", a declarat Holly Baker.

"SpongeBob SquarePants" a apărut pe micile ecrane în anul 1999 şi a devenit rapid popular atât printre copii, cât şi printre adulţi. SpongeBob este un burete prietenos care trăieşte împreună cu animalul său de companie, melcul Gary, pe fundul mării.

Serialul a stat deja la baza realizării a două filme pentru marele ecran - "Bureţelul Bob şi Coroana Regelui Neptun/ The SpongeBob SquarePants Movie" (2004) şi o continuare live-action a acestuia, "SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water" (2015), în care Antonio Banderas a dublat personajul negativ, piratul Burger-Beard.

Stephen Hillenburg, creatorul personajului animat SpongeBob Pantaloni Pătrați, a murit în 2018, la vârsta de 57 de ani, din cauza sclerozei laterale amiotrofice.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus