Stiri de ultima ora

Scriitoarea engleză Jill Paton Walsh a murit la vârsta de 83 de ani

Scriitoarea engleză Jill Paton Walsh a murit la vârsta de 83 de ani
Cultura
Scriitoarea engleză Jill Paton Walsh, decorată în 1996 cu însemnele de Comandor al Imperiului Britanic pentru servicii aduse literaturii, a murit la vârsta de 83 de ani, informează BBC, potrivit news.ro.

Născută la Londra, în 1937, Paron Walsh - recunoscută ca autor de cărţi pentru copii - a câştigat numeroase premii, între care The Whitbread, în 1974, pentru „The Emperor s Winding Sheet”.

Ea şi-a publicat singură al treilea roman, „Knowledge of Angels”, după ce nu a reuşit să găsească un editor în Marea Britanie, iar acesta a fost finalist pentru Booker Prize în 1994.

După ce a urmat cursurile St Anne s College, Oxford, a fost profesoară de engleză la o şcoală din Enfield (Londra) timp de trei ani, până în 1962. În 1961, s-a căsătorit cu Anthony Paton Walsh, cu care a avut trei copii.

Jill Paton Walsh şi-a început cariera după vârsta de 25 de ani, scriind ficţiune pentru copii, iar între cele mai cunoscute titluri ale ei se numără „Fireweed”, „Unleaving”, „A Parcel of Patterns” şi „Gaffer Samson s Luck”, toate publicate în anii 1970 - 1980.

A creat şi câteva cărţi ilustrate pentru copii, iar între romanele scrise de ea se numără „Lapsing” (1986), „The Serpentine Cave” (1997) şi „A Desert in Bohemia” (2000).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus