Stiri de ultima ora

Scandalul sexual în care este implicat Roman Polanski a umbrit premiera din Franța a ultimului său film

Scandalul sexual în care este implicat Roman Polanski a umbrit premiera din Franța a ultimului său film
Cultura
O proiecţie în avanpremieră programată pentru marţi în Cartierul Latin din Paris a fost anulată după ce activiste feministe au blocat intrarea în cinematograf, potrivit publicaţiei Le Parisien.

Ministrul pentru egalitate de gen, Marlene Schiappa, a criticat blocada şi a refuzat să se alăture apelurilor pentru boicotarea filmului, deşi a declarat pentru ziarul Le Figaro că nu va merge la cinema ca să vadă pelicula.

J accuse , care a câştigat anul acesta marele premiu al juriului la Festivalul de la Veneţia, evocă eroarea judiciară din 1894 căreia i-a căzut victimă ofiţerul evreu Alfred Dreyfus, condamnat pentru spionaj, şi reabilitarea sa ulterioară.

Afacerea Dreyfus a divizat Franţa şi a devenit un caz emblematic de antisemitism.

Cineastul polono-francez Polanski a fost eliminat anul trecut din Academia de Film Americană, forul care decernează Oscarurile, în urma mişcării #MeToo, care a încurajat numeroase femei să-şi dezvăluie experienţele de hărţuire sexuală şi abuz.

Regizorul de 86 de ani a pledat vinovat în California în 1977 la acuzaţia de viol asupra unei minore de 13 ani, dar a fugit în Europa în 1978 înainte de pronunţarea sentinţei.

Săptămâna trecută, actriţa şi fotografa franceză Valentine Monnier, într-un articol publicat în Le Parisien, l-a acuzat pe regizorul polono-francez că ar fi violat-o în 1975 pe când avea 18 ani.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus