Stiri de ultima ora

Sală nouă pentru Festivalul Enescu

Sală nouă pentru Festivalul Enescu
Cultura
„E fantastic să ai un asemenea festival în mijlocul Europei”, crede Vladimir Jurowski, noul director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”.

În ediţia din 2017 noutatea este introducerea muzicii contemporane. Deschiderea festivalului de peste doi ani se face cu Opera „Oedip2. Iar ministrul Culturii răspunde unei cerinţe mai vechi a multor artişti şi promite o sală nouă de concerte, pe măsura festivalului Enescu.

Vladimir Jurowski iubeşte muzica lui Enescu. Dirijorul principal al London Philharmonic Orchestra are un stil curajos în care abordează muzica. Recunoaşte că şi-ar dori să aibă pe scenă artişti ca Bjork sau Sting. Simfonia a III-a de George Enescu a fost cântată în 2013, la Festivalul Enescu, de London Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Jurowski. Anul acesta, armoniile enesciene au fost aplaudate la Royal Festival Hall din Londra.

„E fantastic să ai un asemnea festival în mijlocul Europei, mai ales în ziua de azi, când conflictele politice şi religioase separă lumea. Unul dintre lucrurile care ne pot aduce împreună este arta clasică, muzica clasică. Pentru că muzica nu are nevoie de traducere, nu are nevoie să dea dovadă de credinţă într-un asemnea context” a declarat Vladimir Jurowski.

În 2017, compozitorii muzicii contemporane vor fi faţă în faţă cu publicul. Oedip, opera din seara deschiderii, va fi dirijată de Vladimir Jurowski. Doi dintre cei mai importanţi artişti ai momentului au confirmat prezenţa pentru 2017: pianistul de origine chineză Lang-Lang şi tenorul Jonas Kaufmann.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus