Stiri de ultima ora

S-a deschis Bucharest Photofest; expoziţia Natura în imagini AGERPRES - vernisată în prima..

S-a deschis Bucharest Photofest; expoziţia  Natura în imagini AGERPRES  - vernisată în prima..
Cultura
Tema centrală a Bucharest Photofest evidenţiază tema solidarităţii, la această ediţie urmând a fi întâlnite subiecte care aduc în atenţia publicului situaţia refugiaţilor din lumea întreagă, modul în care a afectat pandemia de COVID-19 ţara noastră şi nu numai, un proiect fotografic din Fâşia Gaza, dar şi imagini din cele două Americi şi până în Asia, graţie unei expoziţii colective a comunităţii internaţionale GuruShots.

"Într-o perioadă ce ne-a pus în dificultate pe mulţi dintre noi, dar în special pe cei care activează în domeniul cultural, fie că vorbim despre manageri sau artişti, Festivalul internaţional de fotografie Bucharest Photofest continuă demersul său cultural iniţiat în urmă cu câţiva ani. Bucharest Photofest pe de o parte se raportează la standardele internaţionale ale marilor expoziţii şi festivaluri de fotografie din lume, iar pe de altă parte încearcă să se impună ca standard profesional şi artistic în contextul realităţilor cultural-sociale din România", a declarat Ionuţ Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Comunitatea de fotojurnalişti români de la Documentaria.ro va prezenta două expoziţii grupate sub genericul "Solidaritate" şi va susţine un showcase, Bucharest Photofest oferind şi contextul unor discuţii cu fotografi şi specialişti.

Programul include şi patru filme documentare, trei dintre acestea urmând a fi prezentate în premieră în România, toate proiecţiile de film având loc la Cinema Muzeul Ţăranului. Ediţia din acest an se desfăşoară în mai multe spaţii centrale din Capitală: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Goethe Institut, CoOperativa, Victoria Hub sau Modul Cărtureşti, printre invitaţii speciali, speakeri şi artişti regăsindu-se nume cu rezonanţă internaţională, care vor susţine evenimente sau vor expune în cadrul ediţiei în curs: Tamara Abdul Hadi (Liban/ Canada), Sameh Nidal Rahmi (Palestina), grupul de fotojurnalişti de la Documentaria.ro, Miluţă Flueraş, Felicia Simion şi mulţi alţii.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus