Stiri de ultima ora

Regizorul Vali Hotea filmează în Germania şi România comedia neagră Lebensdorf

Regizorul Vali Hotea filmează în Germania şi România comedia neagră  Lebensdorf
Cultura
Regizorul Vali Hotea filmează în Germania şi România, timp de 30 de zile, comedia neagră „Lebensdorf”, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc şi Ioana Flora în distribuţie, potrivit news.ro.

Lungmetrajul îl are în centru pe Ducu Dobrescu, un scriitor ce trece prin criza vârstei mijlocii şi este în pană de creaţie. În încercarea de a-şi reface viaţa şi de a-şi termina noul roman, el pendulează între două ţări (România şi Germania) şi două femei (Andra - soţia şi Giulia - fosta lui mare iubire).  În căutările lui trece printr-o serie de întâmplări ciudate şi amuzante în Berlin, în Bucureşti şi într-un sat ecologic izolat din inima Germaniei, Lebensdorf. Totul până când în turbionul creat de imaturitatea lui emoţională trebuie, totuşi, să ia o decizie. Poate cea mai proastă din viaţa lui.

„Cine a trecut prin el ştie că divorţul este o experienţă uneori chiar traumatizantă. Împrumutând poveştii părţi din experienţa personală, privesc cu ironie tandră acest episod din viaţa lui Ducu Dobrescu, într-o comedie dulce-amară despre indecizie şi asumarea responsabilităţii”, a transmis regizorul Vali Hotea într-un comunicat. „Mai în glumă, mai în serios, întotdeauna este loc pentru mai rău. Deci, nu încercaţi aşa ceva acasă. Doar la cinema”.

De cealaltă parte, producătorii explică: „Este un film despre căutări, decizii, amintiri, descoperiri şi redescoperiri. Este un film despre oameni şi despre lumea în care trăim noi, azi. Este un film despre cicatrici şi amputări, despre responsabilitate ca rezultat al libertăţii. E un film despre noi. O parte a vieţii care poate fi, într-o anumită măsură, o parte a vieţii fiecăruia dintre noi. O parte a unei vieţi cu soare şi cu ploi. Ca toate vieţile”.

Vali Hotea regizează „Lebensdorf” după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Ileana Muntean. Imaginea este semnată Alexandru Solomon, de montaj se ocupă Dana Bunescu, iar de scenografie, Mălina Ionescu. Costumele au fost create de Cireşica Cuciuc, machiajul şi coafura – de Bianca Boeroiu şi Domnica Bodogan. Alexandru Dumitru este responsabil cu designul de sunet. Producătoare sunt Ada Solomon si Diana Păroiu – Hi Film Productions.

Hotea a semnat regia mai multor scurtmetraje premiate, precum „Marea aventură” (1994) şi „Meditaţia” (1997). A supervizat şi a scris scenarii pentru numeroase clipuri muzicale şi reclame, dar şi documentare şi seriale pentru televiziunea naţională, printre care „Roberta” (2000), „Călătorie de vis” (2004), „Serviciul Omoruri” (2007) şi „Fetele marinarului” (2009). Primul său lungmetraj, „Roxanne”, a avut premiera la Festivalul de la Locarno în 2013, şi a fost selectat la mai multe festivaluri internaţionale de film (printre care Cottbus, Praga, Luxor) şi a primit două nominalizări la Premiile Gopo. În prezent, se află în postproducţie cu scurtmetrajul „Fructe necoapte”. Vali Hotea predă regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.

„Lebensdorf” este o producţie HiFilm Productions, în asociere cu nomada.solo şi Visual Walkabout. Coproducători sunt Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media şi Scharf Film Production. Filmul are sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene şi este susţinut de Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, SaviniDue, MediaCom şi Vitrina Advertising. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Sofia Meetings, TIFF Transilvania Pitch Stop Co-production Platform, Sarajevo Talents Pack & Pitch Workshop, Rome MIA, Connecting Cottbus.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus