Stiri de ultima ora

Regizorul filmului "Bacurau", peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes, vine la București. Expoziții eveniment despre universul teatrului și spectacole excepționale la FNT

Regizorul filmului Bacurau, peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes, vine la București. Expoziții eveniment despre universul teatrului și spectacole excepționale la FNT
Cultura
Regizorul filmului "Bacurau", peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes, vine la București. Expoziții eveniment despre universul teatrului și spectacole excepționale la FNT

Mai aveţi o şansă în acest weekend să mergeţi la spectacolele de excepţie aduse din toată ţara la Bucureşti în cadrul Festivalului Naţional de Teatru! De asemenea, continuă şi proiecţiile speciale din festivalul "Les Films de Cannes à Bucarest". Nu trebuie să rataţi nici concertele şi expoziţiile organizate în perioada următoare. Cu detalii, Loredana Iordache.

Recomandări culturale

Continuă Festivalul Naţional de Teatru cu cele mai bune producţii provenind de la teatre și companii teatrale din toate colţurile ţării, realizate în stagiunea 2018-2019!

Spectacolelor de excepţie li se adaugă dezbateri, proiecţii de film, evenimente speciale, workshop-uri şi expoziţii.

De exemplu, în foaierul Sălii Studio din subsolul Teatrului Odeon, este deschisă până duminică expoziția "2 camere cu nisip - spectacole, desene, obiecte, prieteni, Dragoș Galgoțiu": universul unui creator de teatru fascinant. Sunt fragmente din foarte multele și apreciatele spectacole regizate de Dragoș Galgoțiu în 40 de ani de carieră, dar și obiecte legate de prieteniile de teatru pe care acesta le-a cultivat ani la rând.

De asemenea, creația lui Cristian Pepino, regizorul care s-a dedicat teatrului de animație, poate fi admirată la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov, pe perioada Festivalului Național de Teatru.  Din numărul impresionant de lucrări create de-a lungul anilor de artistul Cristian Pepino, 52 fac obiectul unei cochete expoziții intitulate "Omul care trage sforile". Publicul poate vedea aici în special, grafică, pictură, păpuși.

Şi în Sala Rotondă a Teatrului Național "I.L. Caragiale" este deschisă o expoziție-eveniment! Sunt creații selectate din vasta operă a arhitectului scenograf Paul Bortnovski.

În această seară, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, la Odeon se joacă spectacolul lui Radu Afrim, "Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine", cu actorii Teatrul Tineretului, Piatra Neamț.

Tot în această seară, în Sala Mare a Naţionalului bucureştean puteţi vedea un spectacol de dans excepţional: "Evgheni Oneghin/ Eugene Onegin". Spectacolul este versiunea dansată a romanului în versuri al lui Aleksandr Pușkin, în care Boris Eifman, unul dintre cei mai mari coregrafi contemporani,  combină elementele dansului clasic și ale celui modern.

Continuă "Les Films de Cannes à Bucarest", care a început săptămâna trecută cu săli pline, proiecții în premieră, invitați speciali și discuții. Seria invitaţilor de marcă la ediţia a X-a continuă cu unul dintre cele mai promiţătoare talente ale cinematografiei braziliene. Mâine vă puteţi întâlni cu Juliano Dornelles, regizorul filmului "Bacurau", peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes 2019.

Duminică, 27 octombrie, în închiderea Les Films de Cannes à Bucarest, va rula "Frankie", în regia lui Ira Sachs, prezentat în competiție la Cannes 2019, unul din filmele americane care au făcut valuri pe croazetă, Frankie fiind interpretată de mereu iconica Isabelle Huppert.

În această seară, la Sala Radio, aveţi ocazia unei "întâlniri" artistice speciale şi nu oricum, ci în compania dirijorului portughez Pedro Carneiro şi a unuia dintre cei mai cunoscuţi tineri muzicieni români, Alexandru Anastasiu. Alături de Orchestra Naţionala Radio, Alexandru Anastasiu va interpreta la două instrumente de percuţie - vibrafon şi marimba, o creaţie proprie, intitulată "Anotimpurile".
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus