Stiri de ultima ora

Proiecții suplimentare la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest

Proiecții suplimentare la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest
Cultura
După o săptămână cu săli pline, peste 30 de premiere, invitați speciali, dezbateri și multe alte evenimente, festivalul Les Films de Cannes à Bucarest le oferă iubitorilor de cinema un weekend cu proiecții suplimentare, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco.

Printre filmele pe care publicul le poate viziona în zilele de 30, 31 octombrie și 1 noiembrie se numără Our Little Sister, de Hirokazu Kore-Eda, Taklub, al lui Brillante Mendoza, și La Tierra y la Sombra, de Cesar Augusto Acevedo, distins cu Camera d’Or, Ni la ciel, ni la terre, al lui Clément Cogitore, Maryland, în regia lui Alice Winecour, și maratonul Arabian Nights despre care regizorul Miguel Gomes a discutat via Skype cu publicul prezent la proiecțiile din timpul săptămânii de festival. La cererea publicului a fost introdusă și o proiecție suplimentară a controversatului film Love, în regia lui Gaspar Noé. Proiecția 3D, interzisă minorilor, va fi pe 30 octombrie, la Cinema Studio, de la 23:20.

Duminică, pe 1 noiembrie, filmele care și-au adjudecat cele mai importante trei trofee ale anului, în marile festivaluri internaționale, pot fi vizionate în cadrul unui alt maraton - Ziua de Aur. Taxi, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale, From Afar, recompensat cu Leul de Aur la Veneția, și Dheepan, câștigătorul Palme d’Or la Cannes, vor fi proiectate atât la Cinema Studio, cât și Cinema Elvire Popesco.

Programul complet:

16:45 – OUR LITTLE SISTER, de Hirokazu Kore-Eda (2015, 128’). Competiția Oficială, Cannes 2015
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus