Stiri de ultima ora

Program SPECIAL de Ziua mondială a teatrului, la TNB – Proiecţii, tur ghidat şi lansare de carte

Program SPECIAL de Ziua mondială a teatrului, la TNB – Proiecţii, tur ghidat şi lansare de carte
Cultura
Proiecţii de spectacole, un tur ghidat şi o lansare de carte fac parte din programul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti de Ziua mondială a teatrului, care va fi sărbătorită miercuri, conform News.ro.

De la ora 15.00, va începe turul ghidat în compania lui Ionuţ Corpaci, pentru a descoperi partea nevăzută a Teatrului Naţional şi pentru a afla unde şi cum se nasc spectacolele. Punctul de întâlnire va fi în foaierul din faţa intrării la Sala Media.

Pe traseu, vor fi vizitate expoziţiile temporare găzduite de foaierele teatrului: foaierele Sălii Studio - Salonul umorului francofon – expoziţie de benzi desenate, caricaturi şi fragmente din filme comice semnate de artişti din Argentina, Valonia-Bruxelles, Cehia, Egipt, Franţa, Liban, România, Ungaria şi Uruguay; Foaierul Media (aripa Intercontinental) – expoziţia comemorativă „Ştefan Bucătaru – 50 de ani de pictură”; rotonda din foaierul Sălii Mici - expoziţia retrospectivă aniversară „Ştefan Pelmuş 70, pictură”; foaierul Sălii Media (aripa Tudor Arghezi) - expoziţia de pictură a Noricăi Veşcă-Popescu, intitulată „Cercul”.

De la ora 18.00, la Librarium, librăria din foaierul Sălii Mari, are loc lansarea cărţii „Exerciţiu de echilibru”, de Andreea Tănăsescu, lector universitar doctor la U.N.A.T.C, coregraf, manager proiecte culturale, director al Asociaţiei Culturale A&A Associated Artist. Volumul publicat la editura Tritonic conţine patru piese de teatru şi va fi lansat în prezenţa autoarei.

La ora 20.00, vor începe spectacolele: la Sala Studio – „Scrisoarea”, după „O scrisoarea pierdută”, de I. L. Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăele; la Sala Pictură – „Cinci femei de tranziţie”, text scris şi regizat de Rodica Popescu Bitănescu; la Sala Atelier – „50 de secunde”, de Daniel Oltean, regia Eugen Gyemant; la Sala Mică – „(D)efectul Placebo”, creaţie colectivă / Proiect 9G la TNB.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete TNB sau online, de pe tnb.ro.

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită pe 27 martie, a fost organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internaţional de Teatru. În 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus