Stiri de ultima ora

Premiile UNITER 2014: Rebengiuc primeşte premiul de excelenţă, Purcărete este nominalizat pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie

Premiile UNITER 2014: Rebengiuc primeşte premiul de excelenţă, Purcărete este nominalizat pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie
Cultura
Ediţia de anul acesta a Galei Premiilor oferite de Uniunea Teatrală din România l-a desemnat pe Victor Rebengiuc pentru a primi Premiul de excelenţă, în vreme de actorii Virginia Itta Marcu şi Petru Ciubotaru vor fi recompensaţi cu premii pentru întreaga activitate. Tot la această categorie vor fi premiaţi regizorul Mihai Măniuţiu, scenografa Anca Pâslaru şi criticul teatral Zeno Fodor.

În rândul premiilor speciale care se vor acorda pe 28 aprilie amintim de cel pentru teatru-dans, pe care îl vor primi Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu, pentru spectacolul „Zic-Zac“, precum şi de cel pentru teatru-document, unde va fi premiată Gianina Cărbunariu, care semnează spectacolul „Tipografic majuscul“.  

Pentru premiul de cel mai bun spectacol concurează „Hamlet“, în regia lui László Bocsárdi, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe, „Maestrul şi Margareta“, regizat de Zoltán Balász, o coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi Teatrul Maladype Budapesta şi „Victor sau Copiii la putere“, în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Alături de Silviu Purcărete, nominalizaţi ai trofeului pentru cel mai bun regizor sunt Zoltán Balász pentru spectacolul „ƒMaestrul şi Margareta“ şi László Bocsárdi, pentru spectacolul „Hamlet“. 

Cel mai bun actor în rol principal va fi ales dintre László Mátray, Cornel Răileanu şi Marius Turdeanu, pe când titlul de cea mai bună actriţă în rol principal ar putea fi obţinut de Alexandra Fasolă, Mariana Mihu sau Rodica Negrea. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus