Stiri de ultima ora

Premiile UNITER 2014:  József Bartha a câştigat premiul pentru cea mai bună scenografie

Premiile UNITER 2014:  József Bartha a câştigat premiul pentru cea mai bună scenografie
Cultura
Cea mai bună actriţă în rol secundar, în stagiunea din 2013, a fost desemnată Nicoleta Hâncu pentru rolul Elmire, soţia lui Orgon din spectacolul Tartuffe, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în vreme ce premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar l-a obţinut Valer Dellakeza pentru rolul Tót din spectacolul Familia Tót, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

ASR Principele Nicolae al României i-a acordat dramaturgului Alinei Nelega premiul pentru cea mai bună piesă. Alina Nelega se află deja la cel de-al doilea premiu UNITER din palmares. 

Scenografa Anca Pâslaru a fost distinsă cu premiul pentru întreaga activitate, în vreme ce premiul pentru cea mai bună scenografie a stagiunii trecute, înmânat de Laurenţiu Damian, a fost obţinut de către József Bartha pentru scenografia spectacolului Hamlet, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu-Gheorghe. 

Mihai Mălaimare, regizor şi director al Teatrului „Masca“ din Bucureşti, i-a acordat premiul la categoria Teatru radiofonic Dianei Mihailopol, pentru „Două nuvele de Mihail Bulgakov: Ştergarul cu cocoş şi Beregata de oţel“.

Lucia Mărneanu şi Leta Popescu au obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun debut, cu rolurile din spectacolul Parallel, o coproducţie GroundFloor Group şi ColectivA, Cluj-Napoca.

Gala UNITER din această seară este transmisă în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro . 

Ediţia de anul acesta a Galei Premiilor oferite de Uniunea Teatrală din România l-a desemnat pe Victor Rebengiucpentru a primi Premiul de excelenţă, în vreme de actoriiVirginia Itta Marcu şi Petru Ciubotaru vor fi recompensaţi cu premii pentru întreaga activitate. Tot la această categorie vor fi premiaţi regizorul Mihai Măniuţiu, scenografa Anca Pâslaru şi criticul teatral Zeno Fodor.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus