Stiri de ultima ora

Premiera documentarului Rebuilding Paradise, vineri, la ora 22.00, la National Geographic

Premiera documentarului Rebuilding Paradise, vineri, la ora 22.00, la National Geographic
Cultura
În dimineaţa zilei de 8 noiembrie 2018, un incendiu a cuprins oraşul pitoresc Paradise din California. Până să fie stins, au murit 85 de persoane, 50.000 de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele şi 95% dintre construcţiile din localitate au fost distruse. A fost considerat cel mai sângeros incendiu în SUA în ultimii 100 de ani şi cel mai devastator în istoria Californiei.

„Rebuilding Paradise” al lui Howard („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”, „Frost/ Nixon”) este o poveste emoţionantă despre rezistenţa unei comunităţi răvăşite de dezastru şi încercările de a recupera ceea ce s-a pierdut şi de a începe reinventarea şi adaptarea la viitor.

Documentarul a fost produs de Brian Grazer, Ron Howard, Xan Parker, Sara Bernstein şi Justin Wilkes; producători executivi au fost Michael Rosenberg, Louisa Velis, Carolyn Bernstein şi Ryan Harrington. Muzica folosită în film este semnată de Hans Zimmer şi Lorne Balfe.

„Rebuilding Paradise” a avut premiera la Sundance Film Festival, în ianuarie 2020, o premieră mondială online, pe 12 iulie, la care au participat peste 6.000 de persoane, urmată de lansarea în cinematografe pe 31 iulie, în SUA, fiind difuzat în 125 de pieţe din întreaga ţară. A fost prezentat în deschiderea IFI Documentary Film Festival (Irlanda), pe 21 septembrie, înainte de a fi lansat în cinematografele din Marea Britanie, pe 25 septembrie.

În onoarea şi în sprijinul celor care sunt în continuare afectaţi de incendiile de pe coasta de vest a Statelor Unite, National Geographic Documentary Films a donat un dolar din fiecare vânzare digitală sau închiriere a filmului în SUA în perioada 1-31 octombrie, Luna Prevenirii Incendiilor, către fondul de ajutor în caz de incendiu al California Community Foundation în sprijinul Butte Strong Fund (până la 50.000 de dolari). National Geographic a donat suplimentar 25.000 de dolari către aceeaşi organizaţie pentru a marca lansarea în cinematografe în luna iulie, oferind sprijin direct locuitorilor din Paradise şi zonele vecine prin intermediul iniţiativelor de recuperare pe termen lung în urma incendiilor ale Butte County. Butte Strong Fund vizează reconstruirea pe termen lung şi finanţează proiecte şi organizaţii în cinci domenii principale: locuinţe, sănătate şi bunăstare, educaţie, dezvoltarea comunităţii şi redresarea afacerilor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus