Stiri de ultima ora

PREMIERĂ Google lansează două evenimente dedicate României

PREMIERĂ Google lansează două evenimente dedicate României
Cultura
Google a lansat noi imagini Street View şi galerii Google Earth dedicate României, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire.

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi colecţiile lui sunt deschise vizitatorilor virtuali prin intermediul imaginilor Street View captate în interiorul acestuia.

Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Google Maps, scrie news.ro.

Alături de acestea, Google a publicat o colecţie Google Earth dedicată României.

MNU a fost inaugurat pe 20 mai 1929 şi găzduieşte unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluţia din 1848 şi de Marea Unire din 1918. Aici se află scrisorile lui Avram Iancu, şase volume ce conţin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eşarfele tricolore purtate de delegaţiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiş în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, precum şi biroul pe care s-a semnat, la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declaraţia de Independenţă a românilor cuprinşi în ţinuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

Catedrala Reîntregirii Neamului este un simbol al unităţii naţionale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfăşurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

„Discover Romania” este o colecţie Google Earth dedicată ţării noastre. Sunt disponibile trei galerii: una - dedicată frumuseţilor naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar şi Vulcanii Noroioşi, între altele), o alta - monumentelor construite de oameni (Castelul Bran, Castelul Peleş şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa), iar cea de a treia - unor momente importante din istoria românilor (Marea Unire, Revoluţia din 1989).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus