Stiri de ultima ora

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, despre invățământ în contextul pandemiei: Reducerea numărului de ore este absolut necesară

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, despre invățământ în contextul pandemiei: Reducerea numărului de ore este absolut necesară
Cultura
Reducerea numărului de ore este absolut necesară în contextul pandemiei, precizează președintele Academiei Române, profesor universitar dr. Ioan Aurel Pop, potrivit romania-actualitati.ro .

Acesta subliniază însă că scăderea numărului de ore nu trebuie să aplice permanent și apreciază că pentru această perioadă, educația online este o alternativă.

Ioan Aurel Pop: Deocamdată, digitalizarea nu este eficientă, așa cum ne-am dori cu toții, dar este absolut necesară, în condițiile prin care trecem. Și cred că greutatea este în a găsi un echilibru între ceea ce se cheamă regulile pandemiei și pe care trebuie să le respectăm și nevoia de normalitate. Educația online este o alternativă pe care trebuie să o luăm în calcul și fără de care nu vedem o altă posibilitate .

Studenții s-ar putea întoarce la studii, în toamnă, în condiții de siguranță. Conducerile instituțiilor de învățământ superior vor trebui să găsească, însă, soluții pentru cazarea acestora.

Ioan Aurel Pop: Pentru studenții la zi trebuie să rămână în continuare conceptul de învățământ la zi. Adică să nu îl confundăm cu învățământul la distanță, care funcționa și până acum și care folosea din plin aceste mijloace moderne de digitalizare. Iar pentru a putea desfășura învățământ la zi apar niște probleme complicate, de pildă problema găzduirii studenților în cămine. Universitățile, cele mai multe dintre ele, au posibilități legate de spațiu în așa fel încât să respecte distanțareaș provocarea cea mare va fi găzduirea studenților în cămine unde respectarea acestor reguli de distanțare fizică e foarte greu de făcut .
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus