Stiri de ultima ora

Preşedintele Academiei Române a vizitat Mănăstirea Radu-Vodă și biblioteca Seminarului Teologic

Preşedintele Academiei Române a vizitat Mănăstirea Radu-Vodă și biblioteca Seminarului Teologic
Cultura
El a vizitat biblioteca Seminarului Teologic, a scris în Cartea de Aur a instituției, după care le-a vorbit elevilor „despre viaţă”, scrie Basilica.ro .

„M-am gândit să vă vorbesc astăzi de trecut. Dar cum trecutul este viaţă, viu pentru cei care l-au trăit, vă vorbesc astăzi despre viaţă. Ştiţi că acest loc în care vă aflaţi a prins viaţă demult, în secolul al XV-lea şi se numeşte Radu Vodă de la un domn al Ţării Româneşti. Eu mă gândesc însă acum la alt domn al Ţării Româneşti, care a trăit cam cu 100 de ani înainte de Radu Mihnea, şi vreau să vă aduc aminte de el. Are un loc special în calendar şi se numeşte Neagoe Basarab”.

„Vă pomenesc de el pentru că se împlinesc anul acesta 500 de ani de la trecerea sa la cele veşnice. Cu toate că a domnit nouă ani, din 1512 până în 1521, în vremea lui s-au petrecut atâtea lucruri încât, dacă nu ai şti când a domnit, ai crede că a domnit 50 de ani. A trăit într-o vreme de cumpănă, când se făcea trecerea de la lumea Evului Mediu spre o lume a Modernităţii”, a spus Ioan-Aurel Pop.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul , una dintre persoanele care l-a întâmpinat şi însoţit pe academician în timpul vizitei sale, i-a mulţumit preşedintelui Academiei Române pentru cuvântul adresat elevilor seminarişti.

La eveniment a fost prezent şi prof. univ. dr. Romiţă Iucu, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București (UB) și cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus