Stiri de ultima ora

Povestea filmului „Ilegitim”, singurul lungmetraj românesc la Berlinale, cu producătoarea Anamaria Antoci, la Adevărul Live, de la ora 14.00

Povestea filmului „Ilegitim”, singurul lungmetraj românesc la Berlinale, cu producătoarea Anamaria Antoci, la Adevărul Live, de la ora 14.00
Cultura
Anamaria Antoci, producătoarea filmului „Ilegitim”, care va reprezenta România la Berlinale

Producţia independentă “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, singurul lungmetraj românesc prezent la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea premiera mondială, în prezenţa echipei, pe 13 Februarie, în primul weekend al prestigiosului eveniment din capitala Germaniei.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. 

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu. 

"Ilegitim" este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" (2011) şi “Domestic” (2012), producţii care au câştigat distincţii importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu " (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014). 

Secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin prezintă anual o selecţie de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producţiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la graniţa dintre artă şi cinema.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus