Stiri de ultima ora

OSCAR 2017. „Moonlight” câștigă premiul pentru cel mai bun film. Emma Stone şi Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal

OSCAR 2017. „Moonlight” câștigă premiul pentru cel mai bun film. Emma Stone şi Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal
Cultura
Premiul Oscar la cea de-a 89-a ediţie a galei pentru cel mai bun film a fost obţinut de „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. Filmul „La La Land”, nominalizat la 14 categorii, a primit Oscarul pentru regie. Emma Stone a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță. Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor.

Oscar 2017"

Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone pentru rolul din „La La Land”

Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 2-a nominalizare pentru Emma Stone.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Isabelle Huppert ("Elle"), Ruth Negga ("Loving"), Natalie Portman ("Jackie") și Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins").

Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor

La această categorie au mai fost nominalizați Denzel Washington ("Fences"), Ryan Gosling ("La La Land"), Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") și Andrew Garfield ("Hacksaw Ridge").

Damien Chazelle ("La La Land") primește premiul pentru cel mai bun regizor

Oscarul pentru regie a fost disputat anul acesta între "dirijorul" musicalului "La La Land" și Denis Villeneuve ("Arrival"), Mel Gibson ("Hacksaw Ridge"), Kenneth Lonergan ("Manchester by the Sea") și Barry Jenkins ("Moonlight")

"Manchester by the Sea" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original

Semnatarul scenariului, Kenneth Lonergan, i-a avut drept contracandidați la această categorie pe Taylor Sheridan ("Hell or High Water"), Damien Chazelle ("La La Land"), Yorgos Lanthimos și Efthimis Filippou ("The Lobster") și pe Mike Mills ("20th Century Women").

"Zootopia" câștigă premiul pentru cel mai bun film de animație

"Zootopia" a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, în cadrul celei de 89-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film.

"The Salesman", desemnat cel mai bun film străin

La această categorie au mai fost nominalizate producțiile "Toni Erdmann" (Germania), "A Man Called Ove" (Suedia), "Land of Mine" (Danemarca) și "Tanna" (Australia).

Viola Davis, premiată pentru cel mai bun rol secundar feminin

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Naomie Harris ("Moonlight"), Nicole Kidman ("Lion"), Octavia Spencer ("Hidden Figures") și Michelle Williams ("Manchester by the Sea").

Mahershala Ali a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar

La această categorie au mai fost nominalizați actorii Jeff Bridges ("Hell or High Water"), Lucas Hedges ("Manchester by the Sea"), Dev Patel ("Lion") și Michael Shannon ("Nocturnal Animals").
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus