Stiri de ultima ora

Orchestra Română de Tineret, nou turneu european. Andrei Ioniţă, medaliat cu aur în Rusia, va concerta alături de colegii săi

Orchestra Română de Tineret, nou turneu european. Andrei Ioniţă, medaliat cu aur în Rusia, va concerta alături de colegii săi
Cultura
Orchestra Română de Tineret revine în forţă. Violoncelistul Andrei Ioniţă, medaliat cu aur la Concursul Ceaikovski anul trecut, a venit de la Berlin pentru a concerta alături de colegii săi de generaţie. Institutul Cultural Român susţine noul turneul european al orchestrei de tineret din această vară.

Primul concert va fi pe 12 martie la Ateneul Român, urmat de alte două la Ruse şi la Chişinău.

Orchestra Română de Tineret, unde au fost adunate 86 de genii ale muzicii clasice ale acestei generaţii, va concerta vara aceasta la Teatrul Verdi din Milano sau la Berlin, în prestigioasa sală de la Konzerthaus.

Orchestra are un nou membru, pe Andrei Ioniţă , violoncelistul medaliat cu aur anul trecut în Rusia.

Institutul Cultural Român a anunţat că va susţine financiar şi anul acesta turneul internaţional al Orchestrei de Tineret.

Violonistele Roxana Oprea şi Iolanta Eremie, alături de violoncelistul Constantin Borodin din Republica Moldova au povestit cât de importantă este pentru dezvoltarea lor personală şi artistică să facă parte din această orchestră.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus