Stiri de ultima ora

O plăcuţă cu numele străzii Abbey Road, emblematică pentru fanii The Beatles, a fost vândută la licitaţie cu 43.000 de euro

O plăcuţă cu numele străzii Abbey Road, emblematică pentru fanii The Beatles, a fost vândută la licitaţie cu 43.000 de euro
Cultura
O plăcuţă cu numele străzii Abbey Road, încărcată de semnificaţii pentru fanii The Beatles, s-a vândut la licitaţie cu peste 37.000 de lire sterline (43.000 de euro), în urma unei competiţii acerbe între participanţi, informează AFP.

Peste 270 de panouri au fost vândute de consiliului cartierului Westminster, care cuprinde o mare parte din centrul Londrei, pentru o sumă totală de 143.517 de lire sterline (167.000 de euro), după ce au suscitat interes din Australia până în Canada, dar şi în Europa.

Designul panourilor, cu numele străzii scris cu negru, iar codul poştal în roşu, a fost creat de arhitectul şi designerul Misha Black în 1967. Utilizarea designului, protejată de legile vizând proprietatea intelectuală, este interzisă peste tot în lume.

Am fost absolut siderat de interesul pentru această licitaţie şi de ofertele venite din lumea întreagă , a comentat adjudecătorul vânzării, Catherine Southon.

Numeroase persoane au depus oferte întrucât au o legătură personală cu acea stradă - fie pentru că au muncit, au trăit aici sau, în anumite cazuri, panourile au pur şi simplu legătură cu numele lor , a explicat aceasta.

Două panouri cu Eaton Place, situată în vestul Londrei, s-au vândut pentru suma de 2.728 de lire sterline fiecare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus