Stiri de ultima ora

O nouă retragere de la Eurovizion România: doar 12 piese mai rămân în semifinală, pentru spectacolul de la Arad

O nouă retragere de la Eurovizion România: doar 12 piese mai rămân în semifinală, pentru spectacolul de la Arad
Cultura
Încă o retragere din competiția Eurovision România lasă numai 12 piese în cea de-a doua semifinală, pentru spectacolul de la Arad, duminică, ultimul pas înaintea finalei naționale, potrivit mediafax.

Etapa semifinalelor selecției naționale se încheie duminică, la Arad, cu al doilea show al ediției din acest an a Eurovision România.

Numele primilor șase finaliști ai concursului a fost aflat la Iași, iar, la finalul celei de-a doua săptămâni din februarie, emoțiile se vor risipi și pentru ceilalți 12 semifinaliști. Aceștia vor urca pe scena amenajată la Sala Sporturilor "Victoria" din Arad, iar juriul național și publicul îi vor alege pe cei care merg mai departe în marea finală.

Ordinea intrării în concurs a fost stabilită de echipa de producție. Criteriile care au stat la baza acesteia țin de conceptul show-ului, regizorul Dan Manoliu alternând, în desfășurătorul semifinalei, genurile abordate de concurenți.

În semifinala de la Arad vor fi prezentate pe scenă, pe rând, piesele "Ielele", cu 2Gents, compusă de Alexandru Ioan Antonescu, Cătălin Tamazlicaru, Ciprian Rogojan, Doru Todoruţ, pe versuri de Alexandru Ioan Antonescu, "Tears", cu Georgy, muzica de Valentin Muntean și text de Claire Avakian, "Right now", interpretat de Olivier Kaye, muzica Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir și Rasmus Bosse, versuri de Ovidiu Jacobsen și Shani Kfir, "Discrete", de Xonia, cu muzica și versurile semnate de Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez, Rebecca Kathleen Creighton și George-Emanuel Călin, "Make Me Your Man", cu TMW, pe muzică de Adrian Câmpurean, Adrian-Radu Rusu, Eduard Cîrcotă pe versuri de Adrian Câmpurean, "Give Up Now", cântată de Johnny Bădulescu, compusă de Rob Price, "High Heels On", cu trupa Echoes, muzică Liviu Elekes și Claudiu Dănăilă, pe versuri de Claudiu Dănăilă și Pavel Petricenco, "Your Journey", cu Aldo Blaga, care a și compus melodia și versurile alături de Olivier Bassil și Nicoleta Roman, "D a i n a", cântată de Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, pe muzica semnată de Mihai Ogăşanu, Marian Enache și versuri de Roni-Cristiana Cazacu și Letiția Moisescu, "Dear Father", adusă pe scenă de Laura Bretan, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile Alexei Niculae, "On a Sunday", cântată de Ester Peony, pe muzică de Ester Alexandra Creţu și Alexandru Şerbu, pe versuri de Ioana Victoria Badea, "Renegades", cu Linda Teodosiu, compusă de Jonas Thander, pe versuri de Rachel Suter și Frank Giustra.

Potrivit comunicatului TVR, Xandra, care a fost inițial selectată în semifinale cu piesa "Independent", a decis să se retragă din concurs. Înaintea stabilirii semifinalelor, din competiția națională s-au mai retras Dan Bittman și Mihai Trăistariu.

Dintre acestea, cel mult șase vor merge mai departe - juriul național va alege cel mult cinci piese, iar telespectatorii, una - în finala Eurovision România, alături de piesele calificate deja din prima semifinală.

Spectacolul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, duminică, 10 februarie, de la ora 21.00.

Piesele sunt încărcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate şi alte detalii privind concursul.

Marea finală va avea loc pe 17 februarie, la București, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate de TVR.

La capătul celor trei show-uri ale selecţiei naţionale, va fi ales reprezentantul României pe scena Eurovision din Tel Aviv.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, iar România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa "Goodbye".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus