Stiri de ultima ora

O altfel de școală, peste 700 de şcoli înscrise la prima lecţie de geografie filmată cu drona

O altfel de școală, peste 700 de şcoli înscrise la prima lecţie de geografie filmată cu drona
Cultura
Peste 700 de şcoli din ţară s-au înscris să asiste online la o lecţie de geografie şi ecologie care va fi susţinută, joi, începând cu ora 11,00, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, şi va fi transmisă pe canalul de youtube Aspire Teachers, în cadrul proiectului "Educaţie la înălţime".

Lecţia, prima din seria proiectului naţional din acest an, va dura 50 de minute, va fi susţinută cu ajutorul unei drone şi va fi predată de Adnana Pătrăşcoiu, profesoară de limba franceză şi engleză, coordonatoare a cercului de ecologie şi directoare a şcolii generale din satul Sfântu Gheorghe, şi de profesoara de geografie Irina Constantinescu, din Dâmboviţa.

Ea a mai spus că la lecţie vor participa interactiv elevi din Timişoara, judeţul Timiş, Orăştioara de Sus, judeţul Hunedoara, şi Făgăraş, judeţul Braşov.

"Va fi un concurs de întrebări pentru elevii din cele trei şcoli. Ei trebuie să răspundă, iar la final şcoala câştigătoare va alege un cuvânt pe care noi îl vom desena pe plaja de la Marea Neagră", a menţionat directoarea Adnana Pătrăşcoiu.

Pentru elevii participanţi, dar şi pentru cei din alte 700 de şcoli din ţară, în cele 50 de minute ale cursului interactiv susţinut cu drona vor fi scurte momente eco-artistice, o expoziţie din pet-uri, dar şi experimente cu mesaje educative.

"Depinde de noi să putem admira în continuare plantele şi animalele în mediul lor de viaţă curat", a conchis directoarea şcolii din Sfântu Gheorghe.

Proiectul "Educaţie la înălţime" a ajuns în satul din Deltă prin intermediul unui profesor care anul trecut a participat la o tabără Merito, proiect de recunoaştere a excelenţei în educaţie.

"În vara anului trecut, şapte profesori Merito au venit la noi şi au avut activităţi cu copiii. Am ţinut legătura, iar în septembrie am început activităţi online. Printr-unul din profesori am făcut legătura cu proiectul acesta", a precizat directoarea Pătrăşcoiu.

Lecţiile cu drona transmise live derulate în cadrul proiectului "Educaţie la înălţime" se desfăşoară în perioada 6 mai-24 iunie, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 11,00. Obiectivul este familiarizarea elevilor şi profesorilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă într-un mod ce pune în valoare resursele României şi competenţele de secol 21 ale elevilor.

Proiectul a început anul trecut în judeţul Hunedoara, iar anul acesta s-a extins la nivel naţional prin implicarea Aspire Teachers şi a Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului României.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus