Stiri de ultima ora

Noua stagiune a Teatrului Nottara va fi deschisă pe 21 septembrie

Noua stagiune a Teatrului Nottara va fi deschisă pe 21 septembrie
Cultura
Teatrul Nottara va deschide noua stagiune pe 21 septembrie cu spectacolele "Un pic prea intim", la sala "Horia Lovinescu", şi "Comedie de modă veche", la Sala "George Constantin", a anunţat miercuri directorul instituţiei, criticul de teatru Marinela Ţepuş, la o conferinţă de presă.

"În această stagiune ne bucurăm atât de premiere, cât şi de spectacole jucate cu succes în ultimii ani şi apreciate de publicul larg, din ţară şi din străinătate", a afirmat Marinela Ţepuş.

Debutul stagiunii va aduce pe scena Teatrului Nottara şi trei premiere - "Matrimoniale" de Lia Bugnar, regia Diana Lupescu, "Mobilă şi durere" de Teodor Mazilu, regia Alice Barb, şi "Un pic prea intim" de Raijiv Joseph, regia Cristi Juncu, spectacole care vor fi prezentate în intervalul 12-19 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru "Fest(In) pe Bulevard".

Festivalul, aflat la prima ediţie, şi organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi al UNITER, va fi compus din două secţiuni - prima denumită simbolic "Criză teribilă, monşer!" şi cea de-a doua, "Bulevardul Comediei", în care vor fi prezentate spectacole de succes şi premiere ale teatrului gazdă, precum şi comedii bulevardiere ale unor teatre invitate.

În cadrul secţiunii competitive, având ca temă criza, vor participa spectacole din mai multe ţări - Franţa, Austria, Bulgaria, Serbia şi România.

"Cu aceste spectacole se încearcă ilustrarea prin teatru a unui subiect de actualitate: criza de orice tip - economică, socială, politică, sexuală sau identitară", a afirmat Marinela Ţepuş.

În festival va fi prezent şi Teatrul Ţăndărică, cu spectacolul "Candid", instituţia fiind primul partener teatral din Bucureşti care se alătură evenimentului.

De asemenea, invitate în festival sunt şi spectacolele "Familia Tot" al directorului de scenă Victor Ioan Frunză, de la Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu, şi "Leonida Gem session" adaptare după Caragiale, în regia lui Gabor Tompa, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care se vor juca la Sala Mare a teatrului în serile de 12, respectiv 19 octombrie.

Printre proiectele anului în curs, prezentate în conferinţă, se numără şi colaborarea cu Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" care are drept scop promovarea tinerilor regizori şi actori şi seria spectacolelor-lectură cu titlul "Spectacolul începe cu o lectură" proiect la care participă de asemenea, studenţii UNATC în colaborare cu actorii teatrului.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus