Stiri de ultima ora

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de stradă Bucureşti B-FIT in the Street!

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de stradă Bucureşti B-FIT in the Street!
Cultura
Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în perioada 13 iulie - 5 august Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street!

Cea de-a zecea ediţie a festivalului, intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului”, aduce la Bucureşti patru weekenduri de spectacole de teatru de stradă, iar programul primului weekend de festival, care se desfăşoară în puncte centrale din Bucureşti, include o gamă variată de spectacole mobile, spectacole fixe şi ateliere susţinute de artişti din Danemarca, Slovacia, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi România.

Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Universităţii, care este şi punctul central al ediţiei aniversare B-FIT in the Street! Toboşari de batucada, dansatoare de cabaret, circari, artişti pe catalige şi personaje fantastice dau startul ediţiei aniversare B-FIT in the Street! din Piaţa Universităţii, după care îi invită pe spectatori la o plimbare în Bucureşti până târziu în noapte.

Programul primului weekend de festival începe la ora 19, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piaţa Universităţii, Piaţeta Teatrului Odeon, Cercul Militar, Teatrul Naţional şi străzile Smârdan, Lipscani şi Piaţa Sfântul Anton din Centrul Istoric. Reprezentaţiile de stradă durează până la ora 23, cu excepţie în seara zilei de sâmbătă, 14 iulie, când programul este extins cu spectacole nocturne şi o paradă în centrul oraşului. Rezervat zilei de 14 iulie, punctul culminant al primului weekend de festival începe de la ora 21:15, în Piaţa George Enescu, cu premiera mondială a spectacolului de acrobaţie aeriană Sonics in Wish din Italia. După spectacol, artiştii prezenţi la Bucureşti pentru primul weekend B-FIT in the Street! pornesc din Piaţa George Enescu într-o paradă pe Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta şi se opresc în Parcul Cişmigiu, unde, de la ora 22:35, începe spectacolul pe apă Water Fools din Franţa. Una dintre premierele ediţiei din 2018 a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street!, Water Fools transformă lacul Parcului Cişmigiu în scena unui spectacol poetic lăudat în presa din Anglia, Rusia, America, Australia, Singapore şi Argentina.

B-FIT in the Street! extinde în 2018 nu doar aria de desfăşurare, ci şi tipul de spectacole prezente în festival. Una dintre locaţiile ediţiei aniversare B-FIT in the Street!, Parcul Cişmigiu găzduieşte în fiecare weekend de festival ateliere şi spectacole educative pentru copii. În weekendul 13-15 iulie, publicul cel mai tânăr al festivalului este aşteptat la Podul de Nuc din Cişmigiu pentru un atelier de percuţie şi un atelier de pantomimă şi actorie pentru cei mici.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus