Stiri de ultima ora

Municipalitatea din Strasbourg a decis anularea târgului de Craciun

Municipalitatea din Strasbourg a decis anularea târgului de Craciun
Cultura
Am luat decizia să acordăm prioritate variantei fără căsuţe , a declarat aceasta cu prilejul unei conferinţe de presă.

Bradul de Crăciun din piaţa Kleber, în centrul oraşului, va fi cu toate acestea instalat la fel ca în anii precedenţi, iar animaţiile şi spectacolele de stradă ale artiştilor vor fi menţinute, a adăugat aceasta.

Oraşul a depăşit pragul de alertă maximală , în ceea ce priveşte coronavirusul, a precizat aceasta, adăugând că Strasbourgul nu se află într-o bulă şi, la fel ca în restul Europei, restricţiile sunt din ce în ce mai severe, în special în Germania , la o distanţă de câţiva kilometri.

La începutul lui octombrie, capitala regiunii Alsacia nutrea încă speranţe că va reuşi să menţină târgul de Crăciun, o tradiţie multiseculară, cu preţul unor ajustări pentru a face faţă crizei sanitare aflată în plină desfăşurare.

În mod obişnuit, evenimentul cu o istorie de 450 de ani, care a fost anulat doar în perioadele de război, atrage, pe parcursul unei luni, circa două milioane de vizitatori în jurul celor 300 de căsuţe din lemn, cu un impact economic evaluat la 250 de milioane de euro.

Anterior anunţului făcut de primăria din Strasbourg, Paris, Bordeaux, precum şi oraşele germane Koln şi Freiburg anunţaseră deja anularea tradiţionalelor târguri de Crăciun.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus