Stiri de ultima ora

Michèle Ramis, la închiderea Sezonului Franţa-România: Nu este finalul poveştii, ci începutul unei relaţii reînnoite şi consolidate

Michèle Ramis, la închiderea Sezonului Franţa-România: Nu este finalul poveştii, ci începutul unei relaţii reînnoite şi consolidate
Cultura
"Se încheie Sezonul, dar nu este finalul poveştii, ci începutul unei relaţii reînnoite şi consolidate”, a declarat, duminică seară, ambasadoarea Franţei în România, Michèle Ramis, la închiderea Sezonului Franţa-România, marcat printr-o serie de evenimente în Parcul Carol din Bucureşti. La finalul discursului, Michèle Ramis a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria de la Wimbledon.

"Sunt extrem de fericită să mă aflu aici în această seară cu totul specială, căci sărbătorim astăzi Ziua Naţională a Franţei. Este o bucurie să fiu alături de dumneavoastră de 14 iulie, o sărbătoare atât de dragă Franţei. Această zi de 14 iulie are o însemnătate specială pentru prietenia franco-română, încheiem opt luni ale unui Sezon extraordinar Franţa-România, care a avut mii de spectatori, îndeosebi tineri”, a adăugat Michèle Ramis la Bucureşti.

Demnitarul a evidenţiat efortul celor două echipe care au contribuit la succesul Sezonului.

"Programul pe care ni l-a propus Expo Arte, pentru care o salut pe directoarea Mihaela Păun şi pe colaboratoarea sa, Olivia Parescură, a fost extrem de ofertant pe parcursul întregii zile: spectacole în parc şi delicii culinare oferite în cadrul Şaretei gastronomice franco-române, care i-a încântat pe cei mici şi pe cei mari; muzica, instalaţiile digitale şi spectacolul de artificii încununează încheierea acestui sezon, căruia nu i-a lipsit nici sarea, nici piperul, şi care nu a încetat să ne uimească atât în Franţa, cât şi în România. În această privinţă aş dori să subliniez munca asiduă a echipelor celor două comisariate, cel condus de Andrei Ţărnea în România şi cel al Institutului francez din Paris, coordonat de Jean-Jacques Garnier şi reprezentat aici şi de către Henri-Pierre Godey", a punctat ambasadoarea.

De asemenea, ea a salutat "artiştii datorită cărora a fost posibilă această închidere excepţională: prietenii noştri români mai întâi, cântăreaţa Delia şi grupul Vunk; artiştii francezi şi, nu în ultimul rând, vreau să vorbesc de Cali şi de grupul Hyphen Hyphen, care vor pigmenta în stil pop-rock finalul Sezonului Franţa-România".

Michèle Ramis a mulţumit şi companiei Groupe F cu ajutorul căreia a fost posibil focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei.

"Seara aceasta ilustrează întocmai lecţia pe care ne-a dat-o Sezonul: este înainte de toate, dedicată tinerilor, căci tinerii sunt cei care vor construi, de altfel, relaţiile noastre viitoare", a mai spus ambasadoarea.

Sezonul cultural România - Franţa a fost lansat la Paris, pe 26 noiembrie, cu peste 300 de evenimente care au avut loc în mai mult de 13 regiuni. S-a încheiat în Franţa pe 16 aprilie şi a debutat la Bucureşti pe 18 aprilie. Sub sloganul „Să uităm de clişee”, principala temă a Sezonului a fost diversitatea culturală. Seria de evenimente s-a încheiat duminică, de Ziua Franţei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus