Stiri de ultima ora

Metallica revine la sound-ul original cu noul album Hardwired... To Self-Destruct

Metallica revine la sound-ul original cu noul album  Hardwired... To Self-Destruct
Cultura
Metallica a lansat marți după opt ani de pauză dublul album Hardwired... To Self-Destruct , înregistrat în studiourile San Rafael (California), în care se regăsește sound-ul original al trupei cu care a furat inimile fanilor în anii 80 și 90, relatează EFE.

Este vorba de circa 20 de piese compuse de James Hetfield și Lars Ulrich, deși la unul dintre cântece, ManUNkind , a participat și Robert Trujillo. La sfârșitul lunii septembrie, trupa a prezentat la o conferință de presă câteva dintre noile piese în studiourile Electric Lady , înființate de Jimmy Hendrix. Audiția de circa 90 de minute a fost considerată de experți o reîntoarcere la origini a trupei Metallica.

Sunet metalic și profunzime s-au regăsit în piese precum Confusion , Spit Out The Bone , Atlas, Rise! și primul extras single Hardwired . Mai melodioasă este Now That We Are Dead , în timp ce la capătul opus regăsim cea mai heavy piesă a albumului intitulată Halo of Fire .

Dublul album cuprinde și un omagiu adus lui Lemmy, regretatului component al trupei Motorhead, prin piesa Murder One . Metallica a prezentat abumul într-un concert din sala Webster Hall, din East Village de Manhattan, cu o capacitate de numai 1.000 de persoane. Presa care a participat la audiția din septembrie a fost nevoită să aștepte până la 1 noiembrie, data lansării oficiale a noului album, pentru a-și publica cronicile.

Metallica, înființată la Los Angeles în 1983, este una din trupele cele mai atente la scurgerile pe internet și care a protestat cel mai aprig împotriva pirateriei. Trupa a condus în anul 2000 cruciada împotriva platformei de descărcări Napster, din cauza pierderii drepturilor de autor.

Trupa, aflată în plin turneu mondial și care a susținut primul concert din noiembrie la Columbia, este formată din James Hetfield (chitară voce), Lars Ulrich (baterie), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus