Stiri de ultima ora

Meryl Streep este preşedinta juriului la Berlinale. Clive Owen şi celebra fotografă Brigitte Lacombe îi vor fi alături

Meryl Streep este preşedinta juriului la Berlinale. Clive Owen şi celebra fotografă Brigitte Lacombe îi vor fi alături
Cultura
Meryl Streep va prezida juriul de la Berlinale anul acesta      FOTO: Reuters

Meryl Streep este preledinta juriuui competiţiei la Festivalul de Film de la Berlin de anul acesta. Alături de celebra actriţă se vor mai afla, printre alţii, Clive Owen şi cunoscuta fotografă Brigitte Lacombe.

Actorul german Lars Eidinger, criticul britanic Nick James, actriţa italiancă Alba Rohrwacher şi regizoarea poloneză Małgorzata Szumowska vor întregi juriul di acest an. Cei de mai sus vor avea de jurizat în total 18 filme care se vor afla în cursa pentru Ursul de Aur.

Festivalul de Film de la Berlin, care se deschide pe 11 februarie cu proiecţia noului film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, cu George Clooney în distribuţie, se află la cea de-a 66-a ediţie.

Lungmetrajul independent "Ilegitim" este singurul film românesc prezent la Berlinale şi va fi proiectat în premieră mondială, în cadrul Berlinale Forum, cea mai îndrăzneaţă secţiune a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 11-21 februarie.

"Ilegitim", unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu şi Alina Grigore, dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu şi Mihaela Perianu.

De asemenea, pelicula "Shelley", debutul în lungmetraj al regizorului Ali Abbasi, cu actriţa Cosmina Stratan în distribuţie, se numără printre producţiile selectate în programul Panorama.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus