Stiri de ultima ora

Massive Attack anunță că va susține un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool

Massive Attack anunță că va susține un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool
Cultura
Massive Attack anunță că va susține un concert cu emisii foarte scăzute de dioxid de carbon, anul viitor, la Liverpool, în Marea Britanie, arată Smart Radio, care difuzează piesele trupei britanice, anunță MEDIAFAX.

Spectacolul, care va avea loc în vara anului viitor, va fi realizat în sprijinul proiectului Tyndall Center for Climate Change Research, la care cei doi membri ai trupei s-au afliliat săptămâna trecută, potrivit Liverpool Express.

În cadrul acestui proiect, muzicienii originari din Bristol vor colabora cu un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester pentru a calcula emisiile de carbon ale trupei în perioada în care se află în turneu.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester vor analiza toate datele oferite de trupă pentru a stabili ce cantitate de CO2 generează muzicienii în funcție de deplasările pe care le fac în turnee, de producția concertelor, dar și de locurile în care cântă.

Obiectivul este de a oferi informații și îndrumări pentru industria muzicală în general, astfel încât impactul negativ asupra mediului să poată fi redus, având în vedere urgențele climatice în creștere.

Trupa Massive Attack a luat naștere la Bristol, cu 30 de ani în urmă, și este considerată un pionier al genului trip hop și inovatoare a muzicii electronice. Massive Attack a fost recompensată, printre altele, cu premii la galele MTV Music Awards și Q Awards, a înregistrat cinci albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 11 milioane de exemplare, și a avut numeroase colaborări cu nume importante ale industriei muzicale, precum Madonna, Sinead O Connor, Neneh Cherry, Portishead, Tricky și Young Fathers.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus