Stiri de ultima ora

Manuscrisul cu versurile melodiei Hey Jude , de Paul McCartney, va fi scos la licitaţie de la 160.000 de dolari

Manuscrisul cu versurile melodiei  Hey Jude , de Paul McCartney, va fi scos la licitaţie de la 160.000 de dolari
Cultura
Vânzarea la licitaţie a manuscrisului melodiei "Hey Jude", unul dintre cele mai cunoscute cântece ale formaţiei The Beatles, va fi scos la licitaţie de Julien s Auctions, pe 10 aprilie, la New York.

În 2002, Paul McCartney, compozitor şi textier al melodiei, a interzis vânzarea deoarece credea el că preţiosul document "dispăruse din casa lui", conform News.ro.

Lotul a fost estimat între 160.000 şi 180.000 de dolari.

Viitoarea sesiune de vânzări cuprinde aproape 300 de obiecte şi amintiri din istoria The Beatles.

Printre acestea, va fi mica scenă din lemn de la clubul din Liverpool, unde cei supranumiţi Four Fab au început să revoluţioneze muzica la începutul anilor 60. Ea este estimată între 15.000 şi 30.000 de euro.

Scrumiera din aramă folosită de bateristul grupului, Ringo Starr, în timpul înregistrărilor la faimoasele studiouri din Abbey Road din Londra, este de asemenea pusă în vânzare, fiind estimată între 6.000 şi 8.000 de dolari.

The Beatles, înfiinţată în 1960 în oraşul Liverpool, a fost una dintre cele mai renumite şi mai influente trupe din istoria muzicii rock. Alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, formaţia britanică a vândut peste un miliard de discuri pe plan mondial.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus