Stiri de ultima ora

Lucrările de reabilitare a centrului istoric din municipiul Deva vor începe în aprilie

Lucrările de reabilitare a centrului istoric din municipiul Deva vor începe în aprilie
Cultura
Lucrările de reabilitare a centrului vechi din municipiul Deva ar putea începe în luna aprilie în situaţia în care vor fi obţinute toate avizele necesare, a anunţat marţi primarul localităţii, Florin Oancea.

Autorităţile locale au avut, marţi, o nouă întâlnire cu reprezentanţii constructorului, prilej cu care a fost analizat stadiul obţinerii avizelor necesare, organizarea de şantier, strategia de abordare şi etapizarea lucrărilor.

"Dacă vom obţine în termen toate avizele, lucrările vor începe în luna aprilie în două puncte: zona Minvest-Casina şi zona Parc-Colegiul Naţional Decebal. Dorim astfel ca în vară să nu blocăm activitatea teraselor din zona de mijloc a centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pandemiei de coronavirus. Aici, lucrările se vor desfăşura în toamnă, odată cu scăderea afluxului pietonal", a precizat primarul Florin Oancea.

El a menţionat că s-a convenit cu reprezentanţii constructorului o reducere la jumătate a termenelor din contract, astfel încât centrul istoric să fie amenajat complet până la sfârşitul anului 2021.

Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii, până la strada Lucian Blaga, în zona sediilor Prefecturii Hunedoara şi Primăriei Deva, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal.

De asemenea, se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă, cu piloni telescopici pentru accesul auto, şi un sistem inteligent de parcare.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

Valoarea totală a contractului este 16,94 milioane lei cu TVA, echivalentul a aproape 3,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, cu o cofinanţare din partea bugetului local de 2%.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus