Stiri de ultima ora

Liviu Dragnea n-are șapcă ”MAGA” | Romania Libera

Liviu Dragnea n-are șapcă ”MAGA” | Romania Libera
Cultura
Se face că într-o zi din anul 2017, Liviu Dragnea ajunge la marele jupân al lumii. Asistă la ceremonia înscăunării, alături de unul care se dezice rapid de el. Vorbește cu Donald Trump. Își face selfie cu el. Vizita, în noul context, e considerată “penală.”

Acum, că tot e moda aruncării președintelui SUA pe topogan, procurorii anticorupție prind curaj. Degeaba le spui că orice vizită la Casa Albă e plătită cu bani grei de reprezentanții țărilor vasale. Ar fi un non-sens să-i zici unuia ca Uncheșelu că statul român plătește 3,8 miliarde de dolari pe fiare vechi, care se pare că nu se livrează decât la Sfântu Așteaptă, dar președintele se întoarce cu șapcă.

Procurorii îi deschid lui Liviu Dragnea un nou dosar, în care este acuzat de “trafic de influență și folosire a influenței sau autorității”, potrivit misivei DNA.

Vitejie - datul cu parul în cei căzuți

E în practica “lucrului bine făcut” ca în omul căzut să dai cu parul. Rezidă din obiceiul simplu al brutei, încă din vremurile imemoriale, când Ivan bătea samovarul, de teamă să nu devină locomotivă. O chestiune de vitejie, demnă de popota cea nouă, fără vedere spre corupția cea mare.

Liviu Dragnea zace în pușcărie pentru două secretare. Pentru a-i arăta că sistemul îl pedepsește mereu, i se refuză deliberat dreptul la tratament pentru o suferință mai veche a spatelui. Nu i se acceptă cererea pentru un tratament specific într-o unitate de profil, dar i se deschid larg porțile pentru a fi cărat la DNA, firește cu cătușe, ca să-l mai chinuie puțin gealații noului Gestapo și să urle jihadul, tocmit în stradă.

Viteji procurori, viteji sunt încă, mai ales când stăpânii sunt îngrijorați că Dragnea iese peste câteva luni din pușcărie. Rapid i se mai fabrică o vinovăție, fie pe Tel Drum, fie pe vizita în America, inculpat să fie.

Ești cu țara? La "pușcărie"...

Vinovat pentru că a adus prosperitatea românilor și pentru că a triplat salariile medicilor, menținerea sa în închisoare e un semnal clar pentru oricine va mai îndrăzni vreodată să fie cu țara și nu cu liftele străine.

În jurul fostului președinte al PSD e o adevărată conjurație de tipul celei urzite lui  Henri Charrière. Pentru cinefili, numele lui e Papillon. Pentru posedați, “Omul cu mască de fier”, suspectat că ar vrea să-l dea jos pe Rege de pe tron.

Programul imunizării populației - gândit de Dragnea, înaintea pandemiei

Și mai vinovat se face Liviu Dragnea că, într-un timp indefinit de putere, cere o lege prin care fiecărui român să i se administreze Vitamina D. Ce s-ar fi făcut statul român cu o imunitate de turmă, deja realizată înaintea pandemiei? De ce să mai dea miliardul european, pe vaccinuri. Am fi fost primul popor din Europa, rezistent la virus. Și asta ar fi mâniat și mai tare. Marele și bunul stăpân, venerat de atât de mulți români, veghează. Ca portofelul să-i fie mereu plin.

desen realizat de Ștefan Popa Popa S

"Procurorii nu pot să-i facă domnului Zaharescu un dosar pentru trafic de influență. Le interzice Acordul de la Viena, care protejează diplomații. Prezent în România trei sute nouăzeci de zile, cu asta se ocupă. Dar el zice că e lobby. Nu trafic de influență ca la stigmatizatul Dragnea"

Revenind la cele mai sus spuse, orice oficial al vreunei țări bananiere plătește bani grei pentru a fi primit cu onoruri la Casa Albă. Klaus Iohannis contribuie cu 2% din bugetul Ministerului Apărării pentru o serie de echipamente militare care nu sosesc încă. Cum să anchetezi omul cu imunitate?

Procurorii nu pot să-i facă domnului Zaharescu un dosar pentru trafic de influență, pe motiv de Acord de la Viena, care protejează diplomații. Prezent în România trei sute nouăzeci de zile, cu asta se ocupă. Dar el zice că e lobby. Nu trafic de influență ca la stigmatizatul Dragnea.

Într-un oarecare alt timp, procurorii își mai prind urechile în dosarul Tony Blair. Histrioni de fel, se fac de comandă.

Magistrații (in)dependenți de sistemul de ocupație, doar n-o să-l ancheteze pe Cristian Bușoi pentru milioanele de euro din Fondul Proprietatea sau pe Mark Gittenstein, un om împlinit în România? “Aiasta nu se poate”, ar fi răspuns un celebru prim ministru.

Pentru unii lae, pentru alții bălaie

În România, partidul lui Liviu Dragnea câștigă detașat alegerile. Dar cum struțul își bagă capul în pământ și șarpele stă cu coada sus, în PSD n-ai să găsești printre cameristele președintelui arestat o Marjorie Taylor Green, congressmen republican din Georgia, care va depune încă din 21 ianuarie 2021, a doua zi de la intrarea noului președinte în pâine, o moțiune de suspendare din funcție a lui Joe Biden, pe motiv că “nu putem avea un președinte, care este dispus să abuzeze de puterea prezidențială și care să fie cumpărat de guverne străine, companii de energie chineze sau ucrainene.”

La noi, vasalitatea e virtute, suveranitatea, o pedeapsă

Cărțile sunt demult jucate, încă de pe vremea când cel mai mare stat al lumii impune anticorupția, ca poligon experimental de tragere, odată cu venirea lui Nuland, salvatoarea lui Băsescu.

Se presupune că vizita lui Liviu Dragnea în America de ziua urcării pe tron a lui Donald Trump a fost pe bani. Numai că o astfel de întâmplare nu se poate realiza fără susținerea lui George Maior, ambasadorul României la Washington. De ce e Maior doar martor și Dragnea acuzat?
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus