Stiri de ultima ora

Legendara actriţă Catherine Deneuve şi-a scos la licitaţie colecţia de încălţăminte

Legendara actriţă Catherine Deneuve şi-a scos la licitaţie colecţia de încălţăminte
Cultura
Licitaţia online, desfăşurată în scopuri caritabile, a strâns marţi peste 47.000 de euro, potrivit casei de licitaţii pariziene Artcurial.

Cea mai mare sumă - 1.300 de euro - a fost oferită de un colecţionar pentru o pereche de pantofi negri Yves Saint Laurent.Pe lângă cele aproximativ 125 de perechi de pantofi, Deneuve a mai oferit spre vânzare trei poşete de mici dimensiuni.

Suma colectată în urma licitaţiei va fi donată în beneficiul Restos du Coeur , o organizaţie de caritate care distribuie alimente persoanelor nevoiaşe şi le sprijină în viaţa de zi cu zi.Deneuve a declarat că a mai sprijinit această asociaţie şi în alte rânduri.În 2018, Deneuve a scos la licitaţie colecţia sa imensă de haine create de Yves Saint Laurent, în total 300 de rochii, paltoane şi alte piese pe care celebrul designer le-a realizat pentru vechea sa prietenă.Deneuve, în vârstă de 77 de ani, este una dintre cele mai renumite actriţe ale cinematografiei franceze. Născută la Paris, a jucat în peste 100 de filme, printre care Repulsion , de Roman Polanski, Belle de Jour , de Luis Bunuel şi Mississippi Mermaid , de Francois Truffaut.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus