Stiri de ultima ora

Lecturi publice, dezbateri și un eveniment dedicat literaturii SF&F, în a treia seară a FILB 2014

Lecturi publice, dezbateri și un eveniment dedicat literaturii SF&F, în a treia seară a FILB 2014
Cultura
În Capitală are loc până sâmbătă seara cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), eveniment care aduce faţă în faţă 10 nume importante ale literaturii universale contemporane: scriitori din Brazilia, Palestina, Malta, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Ungaria, Elvetia şi Republica Moldova, alături de 9 scriitori români contemporani de referinţă. Ştirile TVR sunt partener media al evenimentului.

Paul McAuley și Richard Morgan, FILB 7"

Cea de a treia seară a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB) le propune iubitorilor de literatură două evenimente.

Primul dintre ele are loc la Clubul Țăranului din cadrul MȚR, de la ora 18.00, și îi așază față în față pe: Toni Marques (Brazilia) – prozator în ale cărui povestiri se reflectă realitățile Braziliei autentice, președintele celui mai important festival internațional de literatură din Brazilia, FLUPP, Marius Daniel Popescu (Elveția) – prozator de origine română, unul dintre membrii importanți ai „Grupului de la Braşov”, stabilit la Lausanne din 1990, unde este scriitor (laureatul celui mai rîvnit premiu literar din Elveția, „Robert Walser”, pentru romanul său de debut), șofer de autobuz și impresar literar pentru deținuți, Emilian Galaicu-Păun (Republica Moldova) – poet, prozator, traducător şi publicist, alături de prozatorii români Marius Chivu și Petre Barbu.

De la ora 18.30, British Council București le propune cititorilor o întâlnire cu doi dintre cei mai importanți autori de literatură SF&F: Paul McAuley și Richard Morgan, într-o întîlnire moderată de Alis Vasile, Arts Projects Manager British Council și la care va participa, de asemenea, și Michael Haulică, scriitor și editorul celor doi invitați britanici în România.

„British Council este și anul acesta la Festivalul Internațional de Literatură București, pentru că literatura înseamnă mereu mai mult.  Cînd lumea imediată nu ne mai este de-ajuns, putem găsi mai mult în cărți, în literatură.  Putem găsi teritorii extinse, teritorii noi, timpuri mai vechi sau care încă nu au venit, lumile interioare și exterioare ale altor oameni, lumi pe care le putem anexa mai micilor noastre teritorii și timpuri.  Și cînd nici teritoriile altora nu ne mai ajung, putem intra în lumile alternative ale literaturii SF. Doi demiurgi vin printre noi – Paul McAuley și Richard Morgan.  Vă invităm, așadar, să le cucerim împreună domeniile.” (Alis Vasile)
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus