Stiri de ultima ora

La 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta, „Adevărul“ redifuzează o ediţie de colecţie, ziarul Adeverul din 6 august 1919

La 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta, „Adevărul“ redifuzează o ediţie de colecţie, ziarul Adeverul din 6 august 1919
Cultura
Ziarul „Adevărul“ apare marţi, 6 august, împreună cu o ediţie de colecţie de acum 100 de ani, care anunţă intrarea trupelor noastre în Budapesta şi înlăturarea regimului comunist proaspăt instalat în Ungaria.

Eliminarea regimului Béla Kun era o necesitate strategică pentru România la finalul Primului Război Mondial, în condiţiile în care extinderea regimului comunist in estul Europei punea în pericol Marea Unire.

„Adevărul” titrează pe prima pagină: „Între patriotismul maghiar şi cel românesc este această deosebire fundamentală: patriotismul maghiar a crezut că e destul pentru o naţiune iubirea de neam ca să poată domina teritorii şi neamuri străine, pe când patriotismul românesc a ştiut că nedreptăţile asupra neamurilor au scadenţe istorice şi n-a despărţit niciodată iubirea de neam de iubirea de dreptate”.

Cele mai proaspete informaţii de la intrarea Armatei Române în capitala Ungariei, comunicatul oficial, reacţia populaţiei, detalii despre noul guvern, dar şi alte informaţii inedite din acele zile fierbinţi pot fi citite în ediţia Adeverul din 6 august 1919.

Ziarul de colecţie, reprodus integral, este distribuit doar cu „Adevărul“ şi poate fi găsit de marţi, 6 august, la toate punctele de presă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus