Stiri de ultima ora

Ioan-Aurel Pop ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României

Ioan-Aurel Pop ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României
Cultura
Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop , a dat de înțeles că ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României în 2024.

Întrebat de Marius Tucă dacă va candida la funcția supremă, președintele Academiei a negat, dar ulterior, a spus că este nemulțumit de felul în care arată scena politică românească actuală, scrie r3media.ro .

„Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga , ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale. A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice.

Nu-mi place ce se întâmplă politic în România. Eu aș face o educație în spiritul următor: să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui. Acolo unde a fost pus el de viață să facă ceva. Dacă a fost plugar, să fi fost bun plugar, dacă a fost inginer de drumuri și poduri, să fie un drum care a rezistat până astăzi. Azi sunt unii care n-au construit o casă, n-au plantat un pom și vor să avem încredere în ei”, a declarat prof. Ioan-Aurel Pop.

Provocat de jurnalist, care a declarat că 2024 este un an bun pentru o candidatură și că l-ar vota ca Președinte, Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi.

„Dar cine știe, oamenii se mai schimbă. Nu-i bine să avem idei fixe. Ne mai putem gândi. Ideile fixe sunt apanajul dictatorilor”, a afirmat Președintele Academiei Române.

Întrebat de Marius Tucă despre cum se identifică, prof. Ioan-Aurel Pop a spus: „Sunt român în primul rând și creștin. Creștin-ortodox român”.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus