Stiri de ultima ora

INTERVIURILE FNT. Anca Hanu şi Ionuţ Caras, despre teatrul clujean, la Adevărul Live, de la ora 11.00

INTERVIURILE FNT. Anca Hanu şi Ionuţ Caras, despre teatrul clujean, la Adevărul Live, de la ora 11.00
Cultura
Doi tineri actori ai Naţionalului clujean vin la Interviurile FNT, la Adevărul Live, de la ora 11.00. Anca Hanu şi Ionuţ Caras dau viaţă unor personaje în două spectacole pe care TNCN le propune în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, respectiv "Clasa noastră" şi "Linoleum".

INTRĂ ÎN DISCUŢIE

Anca Hanu s-a născut pe 24 septembrie 1981, la Braşov. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 2006, clasa prof. Diana Cozma.

A obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Galele Premiilor UNITER, pentru rolul din spectacolul Amalia respiră adânc de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, 2015. Premiul pentru cea mai bună actriţă pentru acelaţi rol, la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2014, dar şi la  Întâlnirile Internaţionale de la Cluj, în acelaşi an. Are o nominalizare la Premiul pentru debut, la Galele UNITER pentru rolul Grace din Purificare de Sarah Kane, în 2007. Este angajată a Teatrului Naţional din Cluj din anul 2006.

Ionuţ Caras s-a născut pe 12 februarie 1981, la Iaşi. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş- Bolyai“ Cluj-Napoca, Secţia Actorie, clasa prof. Miklós Bács, promoţia 2004, şi un Masterat în „Filosofia culturii şi artele spectacolului“ la Facultatea de Teatru şi Televiziune, UBB Cluj-Napoca (2005). Este Lector univ. drd. la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolurile „Zmeul“ şi „Baba Anica“ din Sânziana şi Pepelea, la Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti, 2014, o nominalizare la Premiul pentru Cel Mai Bun Actor în Rol Principal, pentru rolul Gurevici, din spectacolul Noaptea Walpurgiei sau Paşii Comandorului de Venedikt Erofeev, la Gala UNITER, aprilie 2010, Premiul pentru Cel Mai Bun Actor, pentru rolul Gurevici, din spectacolul Noaptea Walpurgiei sau Paşii Comandorului de Venedikt Erofeev, la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, ediţia a XXI-a, 2009, Premiul pentru excelenţă în artă „Timică“, oferit de Asociaţia Master Class pentru rolul Pretextat Tach - Gala Tânărului Actor, HOP Mangalia (2005). Este angajat al Teatrului Naţional din Cluj din anul 2004.

Cei doi actori vor pot fi văzuţi în spectacolele "Linoleum" (se joacă în cadrul FNT pe 27 şi 28 octombrie, la Teatrul Bulandra) şi "Clasa noastră" (în această seară, de la ora 21.00, la Teatrul Bulandra, sala "Liviu Ciulei").
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus