Stiri de ultima ora

Interviurile FNT. Actriţele Anca Hanu şi Ramona Dumitrean, în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00

Interviurile FNT. Actriţele Anca Hanu şi Ramona Dumitrean, în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00
Cultura
Anca Hanu şi Ramona Dumitrean

Două dintre actriţele cele mai apreciate ale tinerei generaţii, Anca Hanu şi Ramona Dumitrean, sunt invitatele Interviurilor FNT, în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00.

Anca Hanu s-a născut la 24 septembrie 1981, în Braşov. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 2006, clasa prof. Diana Cozma. Este angajată a Teatrului Naţional din Cluj din anul 2006.

A primit numeroase premii, printre care Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Galele Premiilor UNITER, pentru rolul din spectacolul "Amalia respiră adânc" de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, în 2015, Pacelaşi premiu obţinându-l şi la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2014 şi la Întâlnirile Internaţionale de la Cluj, 2014;Premiul special pentru muzică, pentru Ada Milea şi Anca Hanu pentru Sânziana şi Pepelea, Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti, 2014; Nominalizare pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - pentru rolul Sirena din Insula, Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier“, ediţia a XX-a, Baia-Mare; Nominalizare la Premiul pentru debut, la Galele UNITER pentru rolul Grace din Purificare, de Sarah Kane, 2007.

Ramona Dumitrean s-a născut pe 13 februarie 1979, în Bistriţa. A absolvit Facultătatea de Litere, Catedra de Teatru, Universitatea „Babeş-Bolyai“, Cluj-Napoca, promoţia 2001, clasa prof. Marius Bodochi şi Diana Cozma. În perioada 2001-2002 a fost bursieră a Companiei „Renata Scant“, Franţa. Este angajată a Teatrului Naţional din Cluj din anul 2003.

A fost coordonator ateliere de teatru - Cie Renata Scant, Grenoble, Franţa, în perioada 2001-2002; Coordonator Master class - Theatre du Globule, Lyon, Franţa, cu sprijinul Centrului Cultural Francez Cluj, 2005.

Printre premiile obţinute se numără Premiul Publicului, pentru rolul Irina Cornici din spectacolul Spovedanie la Tanacu, după romanul jurnalistic al Tatianei Niculescu-Bran, la Festivalul Internaţional de Teatru din Lodz (Polonia), 2009; Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare Feminină, pentru rolul Irina Cornici din spectacolul Spovedanie la Tanacu, la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara, ediţia a XIV-a, 2008, Premiul „Euphorion“ pentru tinerii actori, oferit de Teatrul Naţional din Cluj, pentru rolul Femeia din Purificare de Sarah Kane, oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, 2007; Premiul pentru Cel Mai Bun Rol Feminin, pentru rolul D-na Smith din spectacolul Cântareata cheală de Eugène Ionesco, la Festivalul „Hyperion“, Bucureşti, 2001.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus