Stiri de ultima ora

INTERVIU FNT Dramaturgul Mihaela Michailov şi actriţa Mihaela Rădescu vorbesc despre "Limite", de la ora 11.00, la Adevărul Live

INTERVIU FNT Dramaturgul Mihaela Michailov şi actriţa Mihaela Rădescu vorbesc despre Limite, de la ora 11.00, la Adevărul Live
Cultura
Pe 26 şi 27 octombrie, la Centrul Replika, au loc, de la ora 17.00, reprezentaţiile spectacolului "Limite", de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Actriţa Mihaela Rădescu şi dramaturgul Mihaela Michailov sunt invitate la "Adevărul Live", de la ora 11.00, pentru a vorbi despre problemele majore din sistemul de învăţământ, care sunt reflectate în acest spectacol.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul „Limite”, în care joacă actriţa Mihaela Rădescu, au fost intervievaţi zeci de profesori şi profesoare din mediul preuniversitar, inspectori şi inspectoare, reprezentanţi ai instituţiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educaţional din România. Astfel, s-au radiografiat realităţile educaţionale cu care ne confruntăm şi legăturile complexe dintre profesori, copii, părinţi.

Mihaela Michailov "este absolventă a Facultăţii de Litere – Universitatea Bucureşti şi a masteratului în scriere dramatică din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. Spirit didactic înnăscut, Mihaela a făcut şi doctoratul şi nu doar că predă la universitate, ci lucrează foarte mult şi cu liceeni şi copii.Îi place să cerceteze, o interesează subiectele pe teme sociale şi îi place să scrie. Ar fi fost culmea să nu-i placă. Are multe publicaţii la activ, face şi traduceri, iar când scrie, stă de cele mai multe ori aproape de actori şi lucrează cu ei. Amintim aici doar câteva dintre piesele scrise de ea: „Sub pământ”, „Copii răi”, „Capete înfierbântate”, „Interzis sub 18 ani”, „Fetiţa soldat” etc. Mihaela are opinii pe care şi le exprimă cu uşurinţă, direct, având mereu cuvintele la ea. Doar a fost la Litere. Şi chiar dacă uneori pare că te ceartă când vorbeşte cu tine, nu e aşa. Ea doar vorbeşte cu credinţă în ceea ce spune şi gândeşte. Sau aşa e vocea ei. Este activistă şi de aceea vrea ca toată lumea să aibă acces la informaţiile pe care le are şi la ideile ei, aşa că a şi colaborat cu numeroase reviste şi gazete. De asemenea, a făcut parte din multe jurii şi comisii de selecţie în festivaluri de teatru naţionale şi internaţionale.

Inimă mare, face voluntariat artistic în medii defavorizate sau precare şi o interesează arta comunitară. De aproape doi ani este şi mămică, lucru care, normal, îi ocupă aproape tot timpul. Totuşi, printre picături, reuşeşte să se mai ocupe şi de carieră şi de restul vieţii ei", scrie v.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus