Stiri de ultima ora

Georgeta Năpăruş, expoziţie la două decenii de la dispariţie: „Litere şi personaje”

Georgeta Năpăruş, expoziţie la două decenii de la dispariţie: „Litere şi personaje”
Cultura
La 20 de ani de la dispariţia inegalabilei artiste plastice Georgeta Năpăruş, publicul iubitor de frumos va avea ocazia de a vedea, strânse într-o expoziţie de grafică, lucrări semnate de aceasta în ultimii ani de viaţă, provenite din Colecţia Familiei Grigorescu.

Intitulată Litere şi Personaje– Georgeta Năpăruş, expoziţia, organizată de Colony Art Gallery în parteneriat cu Teatrul Naţional (în cadrul programului TNB-Parateatral - Arte vizuale), va fi vernisată miercuri, 20 septembrie 2017, de la ora 18.00 în foaierul Sălii Media (aripa Intercontinental), unde va putea fi vizionată până pe 24 octombrie 2017.

Cu acest prilej va fi lansat şi un album cu reproducerile acestor lucrări, prefaţat de criticul de artă Pavel Şuşară, care va fi prezent şi la vernisaj pentru a prezenta expoziţia.

”Timp de aproape patruzeci de ani, de-a lungul carierei întinse între 1957 şi 1996, Georgeta Năpăruş a fost cunoscută pentru pictura ei. În anii ’90, a început să experimenteze cu arta obiect. În ultimii doi ani de viaţă, limitată în mişcare din cauza bolii, a produs un număr de minimum 120 de desene şi acuarele, aflate astăzi în câteva colecţii particulare. Expoziţia de faţă prezintă circa jumătate din această operă, punând în lumină o latură nouă şi surprinzător de vie a operei artistei. Grafica apare mai mult ca un început, deşi este născută sub ameninţarea sfârşitului, într-un omagiu fără pretenţii adus creativităţii”, declară Ilie Grigorescu.

Expozitia va putea fi vizitată zilnic între orele 11.00 – 19.00, cu excepţia zilelor de luni. Accesul publicului se face prin foaierul Sălii Studio a TNB, pe lângă Casa de bilete, sau direct de pe esplanada de unde se intră spre Sălile Media şi Pictura.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus