Stiri de ultima ora

GALA UNITER „Chiritza în concert”,  în regia Adei Milea, cel mai bun spectacol al anului 2019. Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, distins cu trei trofee

GALA UNITER „Chiritza în concert”,  în regia Adei Milea, cel mai bun spectacol al anului 2019. Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, distins cu trei trofee
Cultura
Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost câştigat de „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca. Premiul a fost acordat la Gala UNITER, desfăşurată luni seară, la Craiova.

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee.De asemenea, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigat de Anca Hanu, pentru rolul Chiritza Bârzoi din spectacolul „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, desemnat şi Cel mai bun spectacol.  Cristian Grosu (foto), pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regia Gábor Tompa la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, a fost Cel mai bun actor în rol secundar.

Lucian Ionescu, pentru rolul Gomez Addams din spectacolul „Familia Addams”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior Bucureşti, a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal.

Cea mai bună regie a anului 2019 a fost cea a lui  Eugen Jebeleanu (foto), pentru spectacolul „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba” la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Compagnie des Ogres.

Juriul final al galei a fost format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru). Pentru a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus