Stiri de ultima ora

Gala Golden Globes: Filmul "Lincoln", favoritul premiului pentru cel mai bun film

Gala Golden Globes: Filmul Lincoln, favoritul premiului pentru cel mai bun film
Cultura
A 70-a ceremonie a Golden Globes, organizată de Asociaţia presei străine de la Hollywood (HEPA), va începe la 17h00 (01h00 GMT) la Beverly Hilton din Beverly Hills şi va fi prezentată în acest an de Tina Fey şi Amy Poehler, doi actori de comedie foarte populari în Statele Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.

Favoritul serii este "Lincoln", frescă istorică a lui Steven Spielberg, care prezintă ultimele luni din viaţa celui de-al 16-lea preşedinte american şi lupta sa pentru abolirea sclavagiei. Filmul, care îl are pe Daniel Day Lewis în rolul principal, a primit şapte nominalizări.

Pelicula, unanim apreciată la Hollywood - a primit de altfel 12 nominalizări la Oscar -, i-ar putea aduce lui Steven Spielberg un al treilea dublu premiu pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor, după cele obţinute cu "Lista lui Schindler" (1994) şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1999).

Pentru aceasta va trebui să învingă concurenţi foarte tari, printre care "Viaţa lui Pi", regizat de Ang Lee, şi "Zero Dark Thirty" al regizoarei Kathryn Bigelow - film strălucit despre urmărirea lui Ben Laden, ce poate fi în schimb umbrit de polemica lansată de criticii săi, care văd în el o apologie a torturii.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus