Stiri de ultima ora

Franța: Expoziție inedită dedicată lui Charlie Chaplin la Nantes

Franța: Expoziție inedită dedicată lui Charlie Chaplin la Nantes
Cultura
Charlie Chaplin, actor și personaj inimitabil, a influențat definitiv cinematografia mondială. O vastă expoziție care îi este dedicată în exclusivitate a fost deschisă în Franța, la Nantes. Aceasta reunește mai multe lucrări de artă care îi omagiază întreaga carieră cinematografică. O poveste de neuitat de la Mihaela Antoche, din Franța.

Expoziție inedită

Actor, regizor și un mim de geniu, Charlie Chaplin sau Charlot a fascinat și continuă să fascineze generații de cinefili. Prin tot ce a creat a devenit și subiect de inspirație pentru scriitori sau pictori care i-au fost contemporani.

Claire Lebosse, curator: "Cel mai faimos exemplu este cel din "Timpuri Noi", cu scena în care Charlot era aproape complet înghiţit de linia de asamblare, el este ca o mică rotiţă. Aceasta este scena pe care o arată artista Suzanne Duchamp, pentru că vedem această mişcare ascendentă, care se aseamănă cu o linie de asamblare."

Actorul l-a adus pe ecrane pe celebrul Charlot în 1914. Au urmat roluri care au marcat filmele mute și care au inspirat apoi generații de artiști.

Claire Lebosse, curator: "Putem vedea foarte clar cum o lume apare din câteva lucruri. Avem un mare punct alb,  un nor care de la câteva rânduri trasează mustăţile şi două mici pete albe care devin ochi. A creeat o lume, exact ceea ce Chaplin a făcut cu personajul său."

Expoziția de la Nantes reunește tablouri, fotografii sau filme care îl prezintă în viziuni diferite pe inimitabilul Charlot, un actor vizionar al timpurilor sale.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus