Stiri de ultima ora

Filmul "Toată lumea din familia noastră" - şase statuete la Gala Premiilor Gopo VIDEO

Filmul Toată lumea din familia noastră - şase statuete la Gala Premiilor Gopo VIDEO
Cultura
Regizorul Radu Jude a câştigat cu filmul "Toată lumea din familia noastră" şase statuete Gopo, printre care cea pentru Cel mai bun film şi cea pentru Cel mai bun regizor, la cea de-a şaptea ediţie a Galei Premiilor Gopo desfăşurată luni seară la Opera Naţională din Bucureşti.

Premiile câştigate de regizorul Radu Jude i-au fost înmânate producătorului filmului, Ada Solomon, care a mulţumit în numele regizorului.

"Vorbesc în numele lui pentru că ne leagă un drum lung deja. Toată lumea din familia noastră este al cincilea proiect pe care-l lucrăm împreună. Al şaselea este aproape gata. Este vorba de scurtmetrajul Ca o umbră de nor şi am pornit încet-încet şi către al şaptelea şi sper să mai urmeze multe, dacă vom avea şi un pic de noroc", a spus Ada Solomon, care la primirea distincţiei pentru Cea mai bună regie a urcat pe scenă însoţită de copilul Sofia Nicolaescu, interpreta rolului Sofia în filmul premiat.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Şerban Pavlu pentru rolul Marius din filmul "Toată lumea din familia noastră".

"Înainte de orice vreau să-i mulţumesc lui Radu Jude pentru o şansă imensă şi pentru o plăcere imensă pe care mi-a făcut-o cu rolul acesta, vreau să mulţumesc tuturor celor care într-un fel sau altul au contribuit la prezenţa mea aici, în faţa dumneavoastră, fie că au fost din echipa filmului, fie că au fost de la casa de producţie şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc unei actriţe cu care am avut o plăcere imensă să joc şi fără de care nu ştiu cum ar fi fost filmul, dar cu siguranţă eu în acest film nu aş fi fost la fel: Sofia Nicolaescu", a declarat Şerban Pavlu.

Cea mai bună actriţă în rol secundar şi Cel mai bun actor în rol secundar au fost desemnaţi, de asemenea, actori din filmul lui Radu Jude, şi anume Mihaela Sîrbu, pentru rolul Otilia, şi Gabriel Spahiu, pentru rolul Aurel, cei doi actori primind primul Premiu Gopo la prima nominalizare.

Gabriel Spahiu a fost, de altfel, şi singurul actor de la ediţia din acest an a Premiilor Gopo care a primit două nominalizări pentru interpretare.

Premiul pentru Cel mai bun scenariu l-a avut câştigător din nou pe Radu Jude, care a fost recompensat împreună cu Corina Sabău cu încă o statuetă pentru pelicula "Toată lumea din familia noastră".

Cel de-al doilea performer al Galei Premiilor Gopo a fost filmul regizorului Silviu Purcărete "Undeva la Palilula", care a câştigat, în deschiderea evenimentului, opt premii din 11 nominalizări.

Adrian Silişteanu a fost câştigător la categoria Cea mai bună imagine, el primind şi Premiul RSC din partea colegilor de breaslă din Romanian Society of Cinematographers, în timp ce Cătălin Cristuţiu a primit statueta Gopo pentru Cel mai bun montaj, toate premiile fiind acordate pentru realizările avute la filmul "Undeva la Palilula".

Pentru realizările la aceeaşi peliculă au fost premiaţi Vasile Sirli, care a primit Gopo-ul pentru Cea mai bună muzică originală, dar şi Tudor Petre, Cristinel Sirli, Cristian Târnovetchi şi Florin Tăbăcaru, care au luat premiul pentru Cel mai bun sunet.

Echipa formată din Dana Roşeanu, Minela Popa, Ionel Popa şi Doina Popa a fost recompensată cu o statuetă pentru Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură realizate în filmul lui Silviu Purcărete iar Lia Manţoc a primit o statuetă pentru Cele mai bune costume.

Statueta Gopo pentru Cele mai bune decoruri a fost câştigată la cea de-a şaptea ediţie a premiilor de Helmut Sturmer şi Dragoş Buhagiar pentru ceea ce au realizat în pelicula "Undeva la Palilula".

Regizorul Adrian Sitaru a fost câştigătorul premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj, cu pelicula "Chefu ", el primind luni seară cea de-a treia statuetă Gopo din carieră dintr-un total de opt nominalizări, în timp ce actorul Adrian Titieni a fost luni seară câştigătorul premiului oferit de Pro Cinema.

Unul dintre momentele cele mai gustate de publicul prezent luni seară la Opera Naţională a apariţia pe scenă a doi foarte tineri actori - Sofia Nicolaescu ("Toată lumea din familia noastră") şi Aaron Şerban ("Superman, Spiderman sau Batman"). Cei doi, împreună cu Julien Ducarros de la Orange şi Vlad Santo, de la ODS - Optical Disc Solution, au anunţat şi au înmânat premiile pentru Cel mai bun debut şi Tânăra speranţă, statuete acordate lui Gabriel Achim pentru pelicula "Visul lui Adalbert" şi Nicolae Constantin Tănase pentru scurtmetrajul "Blu".

Independenţa Film a câştigat la cea de-a şaptea ediţie a Premiilor Gopo trofeul la categoria Cel mai bun film european, cu "Holy Motors", regia Leos Carax.

Trofeul pentru Cel mai bun film documentar i-a fost înmânat regizoarei Ivana Mladenovic, pentru filmul "Turn Off the Lights". Trofeul a fost înmânat de Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh din Bucureşti şi unul dintre partenerii importanţi ai Festivalului de Film Documentar One World Romania.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la public în 2012, a fost decernat luni seară filmului "Minte-mă frumos", în regia lui Iura Luncaşu, pentru cele mai mari încasări realizate în 2012 - 956.036 lei, producător MediaPro Pictures, şi filmului "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu, pentru cei mai mulţi spectatori în 2012 - 63.778.

Momente memorabile au fost prilejuite la gală de laureaţii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate - Constantin Codrescu, şi Întreaga Carieră - Mitică Popescu.

Actorul Mitică Popescu, maestrul comediei româneşti, a urcat pe scenă în aplauzele întregii săli şi a oferit unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii cu versurile: "Cine m-a ascultat, adevăr a găsit în vorbele mele. Adevăr va găsi până am să mă duc printre stele. Cine m-a iubit, iubit va rămâne în cuvintele mele. Aşa va rămâne totul până am să mă duc printre stele. Cine m-a hulit, hulit se va regăsi în cuvintele mele. Hulit va rămâne şi după ce am să mă mut printre stele. Cine mă va căuta în urmă, în cuvintele mele, mă va auzi rătăcind printre stele".

Un premiu special i-a fost oferit, de asemenea, directorului de producţie Mihai Crişan.

Momente speciale la Gala Premiilor Gopo au fost cele dedicate oamenilor de teatru şi televiziune decedaţi în anul care a trecut sau în acest an. Printre aceste momente s-au numărat omagiile aduse regizorului Sergiu Nicolaescu şi actriţei Irina Petrescu.

Printre invitaţii prezenţi luni seară la cea de-a şaptea ediţie a Galei Premiilor Gopo s-au aflat Luminiţa Gheorghiu, Ilinca Goia, Nae Caranfil, Marian Crişan, Călin Peter Netzer, Florin Piersic Jr., Dorian Boguţă, Medeea Marinescu, Adela Popescu, Iulia Vântur, Crina Semciuc, Dorotheea Petre, Dan Bordeianu, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii.

Cea de-a şaptea ediţie a Galei Premiilor Gopo a fost prezentată pentru prima dată de un stand up comedian, Mihai Bobonete (Bobo).

61 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2012 au intrat în cursa pentru nominalizările celei de-a şaptea ediţii a Premiilor Gopo.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Marian Crişan, actriţa Ana Ularu, producătoarea Velvet Moraru, directorul de imagine Alexandru Sterian, scenografa Viorica Petrovici şi criticii de film Cristian Tudor Popescu, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbravă, Cristi Mărculescu, Anca Grădinariu.

După anunţul nominalizărilor, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti au votat pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an. AGERPRES
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus