Stiri de ultima ora

Filmul „Sieranevada“, regizat de Cristi Puiu, ajunge până în Germania şi India VIDEO

Filmul „Sieranevada“, regizat de Cristi Puiu, ajunge până în Germania şi India VIDEO
Cultura
Mimi Brănescu şi Tatiana Iekel, în filmul „Sieranevada“, regizat de Cristi Puiu

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „Sieranevada“, va avea premiera în Germania în luna iunie şi în India în luna septembrie. Pelicula va fi proiectată în cadrul unor festivaluri de film din cele doua ţări.

Pelicula a fost selectată în competiţia CineMasters a Filmfest München, eveniment ce se desfăşoară până pe 2 iulie.

După ce a deschis competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), pelicula „Sieranevada” a fost proiectată sâmbătă 25 iunie, de la ora 17.00, la HFF AudimaxX şi va mai fi proiectată pe 2 iulie, de la ora 20.30, la Münchner Freiheit 3.

În toamnă filmul va avea premiera în India, în cadrul Jagran Film Festival. Evenimentul se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 2 Octombrie iar „Sieranevada” va rula în secţiunea World Panorama. Festivalul itinerant va debuta la Delhi, va continua cu  Kanpur, Lucknow, Allahabad, Varanasi, Agra, Meerut, Dehradun, Hisar, Ludhiana, Patna, Ranchi, Jamshedpur, Raipur, Indore şi Bhopal culminând cu Mumbai. Din punct de vedere geografic, Jagran Film Festival este cel mai mare festival din India.

„Sieranevada”, care îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acţiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacţia hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de tânăra lui soţie, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform aşteptărilor.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus