Stiri de ultima ora

Filmul "Fata dispărută", pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul Fata dispărută, pe primul loc în box office-ul nord-american
Cultura
Filmul "Fata dispărută/ Gone Girl" s-a clasat pe prima poziţie în topul încasărilor de vineri până duminică, în cinematografele nord-americane, cu 38 de milioane de dolari, informează Mediafax.

"Fata dispărută" este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne, interpretat de Ben Affleck, care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunţă autorităţile că soţia lui a dispărut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect şi a investigaţiei poliţiştilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni şi întrebări. 

Pe locul al doilea s-a clasat un alt film nou intrat în cinematografe, pelicula horror "Annabelle", regizată de John R. Leonetti, obţinând încasări de 37,2 milioane de dolari de vineri până duminică. "Annabelle" spune povestea unui cuplu care începe să trăiască experienţe supranaturale legate de o păpuşă veche, după ce casa lor este invadată de nişte satanişti.

Locul al patrulea a revenit animaţiei 3D "Boxtroli/ The Boxtrolls", care a obţinut încasări de 12,4 milioane de dolari. Filmul este regizat de Graham Annable şi Anthony Stacchi, iar vocile personajelor aparţin unor actori ca Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost şi Tracy Morgan. Desenul animat, inspirat după romanul pentru copii "Here Be Monsters" de Alan Snow, spune povestea unui băieţel orfan crescut de nişte colecţionari de gunoaie din canalizarea unui oraş, care încearcă să îi salveze pe ocrotitorii săi de un exterminator. Animaţia a obţinut, în cele două săptămâni de difuzare, încasări de 32,5 milioane de dolari.

Locul al cincilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de pelicula SF "Labirintul: Evadarea/ The Maze Runner", cu 12 milioane de dolari, sumă încasată de vineri până duminică. Filmul, regizat de Wes Ball şi avându-i în distribuţie pe Ki Hong Lee, Dylan O'Brien, Blake Cooper şi Aml Ameen, spune povestea lui Thomas, interpretat de Dylan O'Brien, un tânăr care trăieşte într-o comunitate de băieţi, după ce memoria i-a fost ştearsă, dar, în curând, protagonistul îşi dă seamă că este captiv într-un labirint, iar, pentru a avea cea mai mică şansă de a evada, trebuie să îşi unească forţele cu ceilalţi prizonieri. Pelicula a obţinut încasări totale, în cele trei săptămâni de la premieră, de 73,9 milioane de dolari.

Pe locul şase s-a clasat o peliculă nou intrată în cinematografe, "Left Behind", în regia lui Vic Armstrong şi cu Nicolas Cage în rol principal. Filmul SF a obţinut încasări de 6,85 milioane de dolari şi spune povestea unui mic grup de supravieţuitori de pe Pământ care încearcă să înţeleagă ce se întâmplă, după ce milioane de oameni dispar pur şi simplu, iar haosul creat duce la distrugerea lumii.

Comedia "This is Where I Leave You" s-a clasat pe locul al şaptelea, cu încasări, în al treilea weekend de difuzare, de 4 milioane de dolari. Filmul este regizat de Shawn Levy şi îi are în distribuţie pe Rose Byrne, Jason Bateman, Tina Fey şi Jane Fonda, care sunt protagoniştii poveştii mai multor fraţi ce trebuie să locuiască împreună timp de o săptămână, după moartea tatălui lor. Familia se reuneşte în jurul mamei mult prea libertine, iar vizitele primite din partea foştilor iubiţi, posibililor soţi şi vechilor prieteni se adaugă stresului şi neplăcerilor deja prezente la reuniunea de familie forţată. Pelicula a obţinut încasări totale de 29 de milioane de dolari.

Pe locul al optulea s-a situat drama "Dolphin Tale 2", în regia lui Charles Martin Smith, cu Morgan Freeman şi Ashley Judd, care a obţinut încasări de 3,53 milioane de dolari. Filmul este o continuare a peliculei "Povestea delfinului" din 2011. O echipă de iubitori de animale încearcă să găsească o soluţie pentru ca un delfin să poată fi păstrat în cadrul unui centru dedicat faunei marine, după ce mama animalului moare, iar experţii spun că delfinul trebuie neapărat să aibă un companion. Filmul a obţinut încasări totale de 37,9 milioane de dolari în cele patru săptămâni de la premieră.

Locul al nouălea a fost ocupat de filmul "Gardienii galaxiei", cu încasări de 3,03 milioane de dolari. Lungmetrajul SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia. Filmul "Gardienii galaxiei", regizat de James Gunn şi distribuit pe plan internaţional de compania Walt Disney Pictures, a obţinut încasări totale de 323,36 milioane de dolari în cele zece săptămâni de difuzare.

Locul al zecelea a fost ocupat de filmul "No Good Deed", cu încasări de 2,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula regizată de Sam Miller şi avându-i în distribuţie pe Idris Elba şi Taraji P. Henson este un thriller despre un puşcăriaş instabil psihic care evadează şi terorizează o femeie şi pe cei doi copii ai acesteia şi a obţinut încasări de 50 de milioane de dolari în cele patru săptămâni de difuzare.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus