Stiri de ultima ora

Filmul de debut al lui Ștefan Constantinescu, Om-Câine, îi are la centru pe Bogdan Dumitrache şi Ofelia Popii

Filmul de debut al lui Ștefan Constantinescu, Om-Câine, îi are la centru pe Bogdan Dumitrache şi Ofelia Popii
Cultura
Lungmetrajul de debut „Om - Câine”, semnat de regizorul Ştefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache şi Ofelia Popii în rolurile principale, a intrat în producţie săptămâna aceasta, potrivit news.ro.

„Om-Câine” este o poveste despre dragoste şi exil, scrisă de Andrei Epure, Ştefan Constantinescu şi Jörgen Andersson, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzaţiile de paranoia, alienare, umorul absurd dar şi sentimentul unei iminente catastrofe.

Acţiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul principal, Doru decide să revină în România, abandonându-şi locul de muncă din Suedia. Susţine că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmăreşte să îşi confirme bănuielile legate de infidelitatea soţiei. Timpul este scurt, Europa se pregăteşte să îşi închidă graniţele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgenţă în Suedia.

Din distribuţie mai fac parte printre alţii actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa şi Cosmina Stratan, iar filmările se vor desfăşura până la mijlocul lunii septembrie în locaţii din România şi Suedia.

Filmul are imaginea semnată de Alexandru Solomon, montajul Cătălin Cristuţiu, Alexandra Alma Ungureanu se ocupă de scenografie şi costume, machiajul Petya Simeonova, inginer de sunet este Boris Trayanov. Producătorii sunt Ada Solomon şi Diana Păroiu iar co-producători: Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese, Peter Possne.

„Om - Câine” este o producţie microFILM (România), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia), Pandora Film (Germania), în asociere cu nomada.solo şi Visual Walkabout şi în co-producţie cu: HiFilm Productions, Film i Väst, Shoot&Post, Auditory.

Realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Swedish Arts Grants Committee şi finanţată de Cinema City Romania, Dr. Oetker, Garanti BBVA, MediaCom, producţia a fost dezvoltată în cadrul programelor First Films First şi Les Arcs Coproduction Village.

Ştefan Constantinescu este un regizor şi artist român, stabilit la Stockholm. Acesta lucrează cu o multitudine de medii, printre care film, fotografie, cărţi şi pictură. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care „Troleibuzul 92” (2009), prezentat la Bienala de la Veneţia, „Family Dinner/ Cină în familie” (2012), selectat în Semaine de la Critique de la Cannes şi „6 Big Fish/6 peşti mari” (2013), a cărui premieră a avut loc în cadrul competiţiei Pardi di Domani - Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Documentarul său, „Dacia, dragostea mea” (2009), a participat la numeroase festivaluri internaţionale (IDFA, Jihlava, Montreal) şi a primit Premiul Juriului în cadrul Documenta Madrid. În prezent, lucrează împreună cu Corina Ilea la cartea de artist “Noah’s Ark - An Improbable Space Survival Kit”.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus