Stiri de ultima ora

Filmul Burning , ecranizare a unei nuvele de Haruki Murakami, în cinematografele românești

Filmul  Burning , ecranizare a unei nuvele de Haruki Murakami, în cinematografele românești
Cultura
Filmul "În flăcări/ Burning", în regia lui Lee Chang-Dong, prima ecranizare a nuvelei "Arderea hambarelor" a celebrului autor japonez Haruki Murakami, va intra în cinematografele românești începând cu data de 17 mai, potrivit Mediafax.

Pelicula distribuită în România de Voodoo Films a făcut istorie la Festivalul de la Cannes, unde a primit premiul juriului FIPRESCI pentru cel mai bun film și trofeul Vulcan pentru scenografie și reușind să devină totodată cel mai bine cotat lungmetraj de către criticii de la Screendaily din istoria evenimentului francez. Criticul Tim Grierson de la Screendaily scria despre regizorul Lee Chang-dong că "a venit să dea foc competiției de la Cannes" cu cel mai recent film al său. Tot el afirmă că filmul este "devastator…de o complexitate și un mister pătrunzătoare".

"În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanță. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit", se arată în comunicat.

Din distribuție fac parte Steven Yeun, starul de Hollywood cunoscut datorită rolurilor de supraviețuitor al epidemiei în celebrul serial "The Walking Dead" și activist radical pentru drepturile animalelor în "Okja" (în regia lui Boon Jong Ho, prezentat la Cannes în 2017). În "Burning/ În flăcări" joacă rolul unui străin enigmatic cu un stil de viață luxos și spune că acest rol a fost pentru el "o provocare minunată" și a marcat desprinderea temporară de personajele pe care le-a interpretat în trecut.

Lee Chang-dong și-a început cariera în teatru la vârsta de 20 de ani și apoi a lucrat ca scriitor și scenarist. Și-a făcut debutul în regie cu un film noir - "Green Fish" -, urmat de "Peppermint Candy", prezentat în Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, în 2000, unde care s-a jucat cu forma narativă folosindu-se de flashback-uri. "Oasis", al treilea lungmetraj al său, chestionează natura comunicării dintre oameni. Cu aceste două filme din urmă a primit recunoaștere din partea criticilor și a publicului, pe plan internațional. În 2003, a fost numit Ministru al Culturii și Turismului în Coreea de Sud. Cu al cincilea său film, "Poetry", a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 63-a ediție a Festivalului de la Cannes, adunând numeroase alte trofee la evenimente internaționale.

"Burning/ În flăcări" (rating N15) va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Pitești, Piatra Neamț, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Slobozia, Bârlad, Sfântu Gheorghe și Arad.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus