Stiri de ultima ora

Filme de Oscar la ediţia 26 a Festivalului DaKINO. Miruna Berescu aduce ultimele noutăţi la Adevărul LIVE, de la ora 14.00

Filme de Oscar la ediţia 26 a Festivalului DaKINO. Miruna Berescu aduce ultimele noutăţi la Adevărul LIVE, de la ora 14.00
Cultura
Miruna Berescu, directorul Festivalului DaKINO              FOTO: Eduard Enea

Ediţia a 26-a a Festivalului DaKINO aduce la Bucureşti filme abia premiate la Oscar, unele dintre cele nominalizate la ediţia încheiată duminică noapte, dar şi premiere pe care publicul le va putea vedea în perioada 1-5 martie.

Astfel, la Cinema Pro, la Cinema Muzeul Ţăranului - Sala Horia Bernea şi la ARCUB vor avea loc proiecţii ale unor pelicule precum Moonlight (3 premii Oscar, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol secundar şi Cel mai bun scenariu adaptat) sau Manchester by the sea (2 premii Oscar - Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun actor într-un rol principal, Cassey Affleck). Acesta din urmă este chiar filmul care deschide festivalul.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee- Billy Lynn’s Long Halftime Walk, proiectat sâmbătă, 4 martie, de la ora 21.00 la ARCUB.

Proiecţia-maraton Trainspotting va da posibilitatea cinefililor sa (re)vadă în proiecţie consecutivă atât Trainspotting (1996), cât şi T2 Trainspotting (2017), sâmbătă, 4 martie de la ora 16.00 la Cinema Muzeul Ţăranului.

Certain Women, prezentat în proiecţie unică în România, le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 şi a fost prezentat apoi într-un număr record de festivaluri din întreaga lume. 

Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câştigătorul Palme d Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016 - I, Daniel Blake, în regia lui Ken Loach, cât şi câştigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016 - documentarul nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, Fire at Sea, în regia lui Gianfranco Rosi.

Cu mai multe detalii despre ediţia din acest an vine în studioul Adevărul LIVE, de la ora 14.00, directorul Festivalului Internaţional de Film DaKINO, Miruna Berescu.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus